Getest: hondenijs

donderdag 12 juli 2018 - 06:30
Het asiel van Schoten geeft Smoofl een mooie score
"Gezonder dan roomijs en lekker voor je hond". Scoort 'Smoofl' echt bij viervoeters?

Lactose en zo

Laat je je hond wel eens meegenieten van een bolletje roomijs? Dat is niet ideaal: de meeste honden zijn lactose-intolerant. Het resultaat is (net zoals bij mensen) braken en diarree.

Geef je hond ook geen light-ijs. Dieetproducten kunnen aspartaam en xylitol bevatten, en die zijn giftig voor honden.

Bovendien zijn sommige smaakjes ook giftig: geef je hond nooit chocolade- of rum-rozijnenijs.

 

Very Berry-mix

Om je hond toch te kunnen laten genieten van een fris ijsje, ontwikkelde het Belgische bedrijfje Smoofl een mix speciaal voor honden.

Very Berry is een poeder met suikers en stukjes aardbei, maar met een minimum aan lactose. Je mengt de inhoud van het zakje met 375 ml water en giet het in een vormpje. Een nachtje invriezen en voilà: de ijsjes zijn klaar.

Het resultaat ziet er uit als een roze waterijsje, dat ook geschikt is voor mensen. Het bevat trouwens maar 35 kcal per 100g.

 

8/10

Nathalie van het dierenasiel in Schoten nam de proef op de som en was overtuigd.

"Goed dat dit bestaat, want mensen willen hun hond verwennen maar beseffen niet altijd dat sommige voedingsstoffen echt slecht kunnen zijn."

En dan gaan het niet alleen over de lactose. "Er zitten echte stukjes aardbei in, en dat fruit is goed gekozen. Druiven kunnen bijvoorbeeld dodelijk zijn voor honden."

De honden in het asiel konden het koude snoepje op een hete dag wel appreciëren. Daarom geeft Nathalie Smoofl een welverdiende 8 op 10.

Ze heeft wel enkele opmerkingen:

  • Het is niet altijd een goed idee om er een stokje in te steken. "Grote honden bijten het stuk en kunnen de splinters inslikken. Het zou handig zijn mochten er lange stokjes bijgeleverd worden, die je beter kunt vasthouden."
  • Zo'n ijsje is ok, maar het blijft wel een snoepje. "Geef het niet elke dag aan je hond, want er zit wel wat suiker in. Maar af en toe moet het zeker kunnen."

 

De prijs

De Very Berry-ijsjesmix van Smoofl kost 6,50 per pakje. Je kunt er ook een herbruikbare ijsjesvorm (hondenpootjes!) bij kopen voor 7,90 euro.


 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!