Goedkope vliegtuigtickets: welke trucjes werken nu écht?

vrijdag 16 augustus 2019 - 08:57
Er doen heel wat mythes de ronde als het gaat over het zo goedkoop mogelijk boeken van vliegtuigtickets. Maar wat werkt nu eigenlijk écht en wat niet?

Wanneer boeken

Niet waar

Als je het internet mag geloven moet je altijd je vliegtuigtickets boeken op dinsdag, om 15 uur. Of om middernacht. Maar zéker nooit op zondag.

Waar

Als je de vliegtuigprijzen volgt, zie je dat die zeker niet opvallend stijgen of dalen op die momenten. Begin al heel vroeg de prijzen van de tickets op te volgen en ga elke dag eens kijken op een prijsvergelijkingswebsite wat de dagprijs is. Skyscanner heeft ook een handige tool die aangeeft wanneer de prijzen voor de vluchten meestal het laagst staan. Die vind je hier

Christoph van Travel Unlimited ziet ook tendensen tussen de verschillende luchtvaartmaatschappijen. 

  • Brussels Airlines is het goedkoopst tussen de 6 en 12 maanden op voorhand
  • Ryanair is het goedkoopst 2 à 3 maanden op voorhand
  • Tui is heel consistent in zijn prijzen, maar zij zakken meestal 14 dagen op voorhand nog flink qua prijs

En promoties komen blijkbaar het vaakst voor op dinsdag - woensdag & donderdag, want de mensen die de promoties moeten in de gaten houden zijn dan aan het werk! 

Cookies

Niet waar

Je moet incognito surfen en cookies verwijderen, anders gaan de prijzen van de vliegtuigtickets omhoog op jouw computer. 

Waar

Vaak zoeken we op prijsvergelijkers naar de prijs voor 1 ticket, maar willen we uiteindelijk boeken voor bijvoorbeeld 4. Maar als er dan nog 1 ticket beschikbaar is aan de goedkopere prijs, krijgen we toch de hogere prijs, omdat we er 4 nodig hebben. Dan lijkt het alsof de prijs voor ons speciaal gestegen is. Maar het kan goedkoper uitkomen om alle tickets in kleinere groepjes of zelfs apart te boeken. Want zo krijg je ook die goedkopere tickets te pakken. 

Als je een ticket hebt gevonden aan een goeie prijs, maar bij het afrekenen loopt er iets mis, dan krijg je vaak daarna een hogere prijs te zien. Dat komt omdat de tickets voor jou "virtueel" ongeveer 30 minuten worden geblokkeerd. Ook als er iets mis loopt en je ze toch niet kan kopen. Even een half uurtje wachten en dan opnieuw proberen helpt dan. 

Extra lage prijzen? De tips!

  • Wees flexibel in je reisdata (dinsdag - dinsdag is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan zaterdag-zaterdag)
  • Wees flexibel in je bestemming. Hou de prijzen voor een paar verschillende reislocaties in het oog. 
  • Zoek eens op vanaf een andere vertreklocatie. Vertrekken vanuit Amsterdam, Düsseldorf of Parijs kan enorm veel schelen, zeker op verre vluchten en aan het begin van onze schoolvakantie als het is onze buurlanden vaak nog laagseizoen is.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!