Helpdesk: geen autoverzekering

dinsdag 26 maart 2013 - 08:30
autoverzekering
Roger is 80 jaar en hij zou willen veranderen van autoverzekering. Hij vergeleek onder meer met Touring, maar die maatschappij wilde hem geen verzekering geven, want hij is te oud zeiden ze. En nu wi

Roger is 80 jaar en hij zou willen veranderen van autoverzekering. Want, zegt hij, je hoort overal dat je prijzen moet vergelijken want het zou elders goedkoper kunnen zijn. Dus zocht Roger een andere verzekeraar. Hij vergeleek onder meer met Touring, maar die maatschappij wilde hem geen verzekering geven, want hij is te oud zeiden ze. En nu wil Roger van de Helpdesk van radio2 weten of verzekeraars wel een autoverzekering mogen weigeren.

Een autoverzekering is verplicht, en daarmee bedoelen we de verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid. De extra verzekeringen als bijvoorbeeld omnium of bestuurdersverzekering zijn niet verplicht.

Verzekeraars mogen iemand een verzekering weigeren om commerciële redenen, zegt Peter Wiels, woordvoerder van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen .

Omdat een autoverzekering verplicht is, bestaat er een ‘tariferingsbureau’ voor wie 3 keer een verzekering geweigerd kreeg. De verzekeringsmakelaar maakt het dossier op voor het tariferingsbureau. De premie wordt bepaald aan de hand van verschillende parameters als bijvoorbeeld je historiek van ongevallen, verzwarende omstandigheden of niet, leeftijd, etcetera.

Als Roger een andere verzekeraar zoekt om te besparen, dan mag hij zijn huidige verzekeraar niet vergeten zegt Peter Wiels. Want verzekeraars kunnen bijvoorbeeld om de 5 jaar je dossier eens nakijken en velen hebben een aanbod voor als je bijvoorbeeld minder kilometers bent beginnen te rijden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!