Het boodschappenlijstje van 13 september: dahlia's, courgettes en griet!

vrijdag 13 september 2019 - 08:50
De Inspecteur deelt elke vrijdag zijn boodschappenlijstje. Daarin vind je allerlei producten die nu volop voorradig en voordelig zijn in de supermarkt. Want een gewaarschuwd consument is er twee waard!

Bloemen: Dahlia

Florist Blik in't Groen raadt aan om nu de dahlia in huis te halen: "Het is een echte nazomer bloeier. Hij wordt geteeld in ons land en in Nederland, erg goed dus voor de houdbaarheid van de bloem." De dahlia is een vrij goedkope bloem, maar hoe langer de stengel hoe hoger de prijs.

Verzorging

Snij na aankoop de stengel schuin af. De dahlia heeft een kruidachtige stengel dus doe niet teveel water in de vaas, anders worden ze snel slecht. 

Groenten: Courgette de Nice en pompoen

De langwerpige courgette gebruiken we maar al te vaak maar Belorta wil de consument warm maken om ook eens de ronde variant te kopen, de courgette de Nice. Hoewel de naam het niet doet vermoeden, wordt die weldegelijk in ons land geteeld. De groente is nu in hoge oplage beschikbaar en van topkwaliteit tot eind oktober. 

Bayram Ozdemir, de groenten- en fruitboer uit Gent, laat weten dat de eerste pompoenen van eigen bodem al te koop zijn. Door de vele zonuren hebben ze goed kunnen groeien en zijn ze van erg goede kwaliteit. 

Qua fruit laat Belorta weten dat de aanvoer van de braambessen heel hoog is momenteel. 

Vis: Kleine griet

De griet kan je het hele jaar door kopen maar nu is het écht het seizoen. Het aanbod is enorm groot en daarom raadt Vera van vishandel Steloy aan om ook eens de kleine filets aan te kopen: "De prijs van zo'n kleine griet ligt een stuk lager dan een even grote zeetong. Je moet er nu echt van profiteren".

Tip: Als je de griet laat fileren, hou er dan rekening mee dat de donkere velkant dikkere filets oplevert dan de witte buikkant.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!