Het boodschappenlijstje van 8 november: savooikool, steenbolk en bergsinaasappels koop je nu voordelig!

vrijdag 8 november 2019 - 07:00
De Inspecteur deelt elke vrijdag zijn boodschappenlijstje. Daarin vind je allerlei producten die nu volop voorradig en voordelig zijn in de supermarkt. Want een gewaarschuwd consument is er twee waard!

Groente: kool en broccoli

Kolen horen perfect thuis in warm, herfstig comfort food. Maar wist je dat je kool rauw ook heel lekker is? In kant-en-klare slaatjes vind je vandaag al vaak rode kool of witte kool, maar ook savooikool of groene kool kan je perfect rauw verwerken in gerechten. Ook de boerenkool mag deze week niet ontbreken op je boodschappenlijstje. Je kan voor de klassieke variant gaan of probeer eens zijn Italiaanse broertje, de cavolo nero. Die is iets zoeter van smaak.

Geen fan van kool? Ga dan voor de Belgische broccoli: een veelzijdige vitaminebom!

Fruit: appels, peren en bergsinaasappels

De seizoen van de appels en peren is nog steeds volop aan de gang. Maar ook de Spaanse bergsinaasappels zijn op dit moment van topkwaliteit. Je eet ze best uit 't vuistje, ze laten zich niet zo goed persen. Perfect voor wat vitamine C!

Vis: steenbolk

De steenbolk is de vis van de maand. Het is een kabeljauwachtige, maar hij leunt qua textuur en smaak het dichtst aan bij wijting. Een neutraal visje dus, waarmee je veel mensen plezier doet. De prijs is vanaf nu tot februari ook gunstig, maar de beschikbaarheid durft wel eens schommelen. Steenbolk is een bijvangst-product. Er wordt dus niet actief naar gevist. Hij is ook heel geliefd bij chefs aan onze kust, dus geraakt niet altijd tot in het 'binnenland'.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!