Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

Het boodschappenlijstje van vrijdag 15 november: kaki, spruiten én Ostendaise oesters

vr 15 nov. - 6:59

De Inspecteur deelt elke vrijdag zijn boodschappenlijstje. Daarin vind je allerlei producten die nu volop voorradig en voordelig zijn in de supermarkt. Want een gewaarschuwd consument is er twee waard!

Fruit: kaki en Boskoopappel

Het is het seizoen van het hardfruit, ideaal dus om aan de slag te gaan met de Boskoop. De appel heeft een zure smaak en wordt vaak gebruikt als stoofappel of in appelmoes. De Boskoop leent zich ook perfect als smaakversterker bij rode kool. 

Voor wie het wat exotischer mag, kan een kaki aankopen. Deze nog vrij onbekende fruitsoort heeft een zachte en zoete smaak. De vrucht komt uit alle hoeken van de wereld: het Verre Oosten, maar evengoed uit Spanje. De kaki kan zelfs bij ons geteeld worden aangezien hij vorstbestendig is. Het is nu het voordeligste moment van het jaar om de kaki in huis te halen. 

Groente: spruiten en knolselder

Groenteboer Bayram Ozdemir tipt de Belgische spruitjes. Hij noemt ze 'de bijna goedkoopste groente van november'. De prijs-kwaliteit zit dus goed.

Een andere suggestie komt van Belorta, de knolselder. Weet dat je zowel de knol als de bladeren van de groente kan opeten. De knol is vrij pittig terwijl de bladeren milder van smaak zijn. Je kan thuis zelf ook selderijzout maken door de bladeren te drogen in de oven en daarna te mengen met zout.

Vis: Ostendaise oester

Oesters zijn het hele jaar door verkrijgbaar maar ze zijn op hun lekkerst van september tot mei. Er zijn heel wat bekende soorten: Bretoense, Zeeuwse, Normandische, ... . Toch wil Vera van vishandel Steloy ook de aandacht vestigen op de Ostendaise oester.

Deze wordt gekweekt in de spuikom in Oostende, de enige plek in Vlaanderen die goedgekeurd is om oesters te kweken. Het is dus een echt kweekproduct. Dat wil zeggen dat het ook zeer arbeidsintensief is. Daarom is de Ostendaise oester iets duurder dan bijvoorbeeld een Zeeuwse Creuse. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet