Het winkelnieuws van De Inspecteur

vrijdag 16 april 2021 - 13:58
Hopr, de nieuwe online supermarkt.
De belangrijkste winkelweetjes van deze week: de eerste online-supermarkt Hopr gaat van start, Delhaize wil tegen het einde van dit jaar volledig CO2-neutraal zijn, en sinds vorige week zijn de Vlaamse asperges er! Doe hier meteen inspiratie op met de favoriete aspergegerechten van de Radio 2-luisteraars.

Online supermarkt Hopr start maandag in Hasselt

De Inspecteur kondigde het eerder al aan: dit voorjaar starten er voor het eerst 2 online-supermarkten op in ons landC-Mercado start vermoedelijk rond midden mei, Hopr nu maandag.  

Het bedrijf start op 19 april met de eerste testbestellingen en -leveringen in Hasselt. Als die goed verlopen, kunnen alle inwoners van Hasselt nog deze maand hun boodschappen bestellen bij de nieuwe online-supermarkt. 

Hopr levert een compleet assortiment aan verse producten zoals groenten, fruit, vlees, vis, brood en bereide maaltijden. Daarnaast neemt de winkel ook een hele reeks A-merken op in zijn aanbod, zoals Danone, Herta, Pringles, Soubry en Spa.

Hopr zal de eerste maanden enkel actief zijn in en rond Hasselt, maar hoopt in de toekomst uit te breiden naar heel Vlaanderen en mogelijk zelfs heel België.

Delhaize

Delhaize tegen eind dit jaar CO2-neutraal

Delhaize wil tegen eind 2021 al zijn activiteiten koolstofneutraal organiseren. Dat wil concreet zeggen dat de keten z'n CO2-uitstoot tot een strikt minimum wil beperken en de rest zal  compenseren via duurzame projecten in binnen- en buitenland. 

Delhaize nam de voorbije tien jaar een hele reeks maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderden. Er werd vooral naar de winkels gekeken omdat die verantwoordelijk waren voor driekwart van de totale uitstoot van Delhaize. Alle winkels draaien nu op groene stroom en er werden warmtepompen geplaatst. Waar mogelijk kwamen er ook zonnepanelen op de winkeldaken. Verder investeerde het bedrijf in ledverlichting, energiezuinige koelkasten en diepvriezers.

De huidige technologie is echter nog niet in staat om de CO2-uitstoot tot nul te herleiden. Daarom compenseert Delhaize de resterende CO2 via duurzame klimaatprojecten in binnen- en buitenland. Zo steunt de supermarktketen een project in Rwanda dat zuiver drinkwater produceert voor de lokale bevolking.

Lekkere asperge-tips!

Van midden april tot eind juni kun je weer volop genieten van asperges.

Heel wat Belgen kijken er ieder jaar reikhalzend naar uit. Dit is hoe de Radio 2-luisteraars hun asperges het liefst klaarmaken:

  • Maria Daans' suggestie: "Rauw geschild, even gemarineerd en dan met gekookte hesp of gerookte zalm. Dat is puur, de echte smaak van onze Vlaamse asperges."
  • Ann Van Roosenbroek vindt het lekkerst met zalm, garnalen en botersaus.
  • Marleen Van Wynsberghe laat weten: "Ik maak mijn asperges klaar met een gekookt eitje (van mijn eigen kippen) en gekookte Ibericoham, superlekker!".
  • Greet Biesemans maakt er graag soep van, en volgens Ingrid Ghysdael is dat niet eens zo moeilijk: "Van het kookvocht en de schillen maak ik een soepje met groentenbouillon, ui, look, selder, tijm en laurier. Mixen en zeven. Heerlijk met wat stukjes asperge erin en garnaaltjes met peterselie erover".
  • Mireille Deslyper vindt ze overheerlijk in combinatie met vis.
  • Jacqueline Schrijvers zegt dat asperges - verrassend genoeg - ook geweldig lekker zijn op pizza.
  • En Theo Peeters tot slot: "Gewoon gekookt met bearnaisesaus en een stukje lamsfilet".

En natuurlijk zijn er ook heel veel luisteraars die ze het liefst 'à la Flamande' klaarmaken: met een gekookt eitje, gesmolten boter en peterselie.

Ook onze Messy chef geeft je hieronder enkele heerlijke suggesties. Smakelijk!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!