Het winkelnieuws van De Inspecteur: "Koop nu al je kroketten en champagne voor kerst"

donderdag 26 november 2020 - 14:45
Iedere week verzamelt De Inspecteur de nieuwste uit de wereld van de supermarkten en retailsector. Alles wat je moet weten om als bevoorrechte consument deze week naar de winkel te trekken.

Doe je kerstinkopen nu al

Delhaize roept ons op om onze kerstinkopen nu al te doen. Want de kerstperiode dat is zonder enige twijfel de drukste periode van het jaar voor onze supermarkten. Met deze oproep wil Delhaize tijdens de laatste dagen voor kerst een stormloop vermijden in z'n winkels en het zo veilig mogelijk houden.

Roel Dekelver van Delhaize: "Diepvrieskroketten, champagne en wijnen zijn producten die lang houdbaar zijn en die je nu al kan kopen. Om mensen te overtuigen die zaken nu al mee te nemen hebben we ons commercieel plan aangepast en de promoties die er zijn tijdens het eindejaar, zijn nu al van start gegaan."

De supermarkt zet trouwens ook extra capaciteit in voor z'n e-commerce en sommige winkels zullen de dagen voor de feestdagen ook een uurtje langer open zijn. Zo kan het winkelen iets meer verspreid verlopen. De supermarkt vermoedt dat de andere supermarkt hun voorbeeld zullen volgen.

Extra dag vakantie voor Colruyt-medewerkers

Colruyt heeft beslist al z'n medewerkers op 2 januari een extra betaalde verlofdag te geven. Op die manier wil de supermarkt hen bedanken voor de uitzonderlijke prestaties die ze in dit coronajaar hebben geleverd. Alle winkels zullen die dag dan uiteraard ook gesloten zijn.

Jef Colruyt: "Op deze manier willen we onze mensen een extra dag laten genieten bij hun gezin, ze kunnen 2020 op een rustige manier afsluiten en het nieuwe jaar vol nieuwe energie weer inzetten". Ook Delhaize geeft haar personeel een extra betaalde verlofdag.

Kerstboom kopen = maaltijd voor de Voedselbanken

Supermarkt Lidl start vandaag met de verkoop van z'n kerstbomen en koppelt daar meteen een actie aan voor het goede doel. Voor elke verkochte kerstboom schenkt ze een bereide maaltijd aan de Belgische Voedselbanken. De supermarktketen voorziet een voorraad van 15.500 Nordmann-bomen.

De verkoop start vroeger dan anders om een stormloop en te veel drukte in de winkels te vermijden. Lidl voorziet trouwens verschillende leveringen, dus wie nog even wil wachten om een boom in huis te halen, kan dat de komende weken ook nog. Voor een Nordmann-kerstboom betaal je €19,99.

Kleine groene blaadjes

Welke groenten leg ik deze week weer in mijn winkelkar? Wel, ga eens voor veldsla, waterkers, tuinkers of peterselie. Het aanbod is groot en de prijzen goed.

Wil je meteen ook een culinaire tip? Veldsla is overheerlijk om te verwerken in een stoemp en te serveren met bijvoorbeeld een kabeljauwhaasje. Laat het smaken!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!