Hoe open je de applicatie WhatsApp op je computer?

woensdag 21 oktober 2020 - 07:00
Radio 2 helpt je op zoek te gaan naar oplossingen voor herkenbare digitale problemen. Luisteraar Carrie vraagt zich af of je ook op een andere manier kan Whatsappen dan op je gsm? Zij vindt het lastig om lange conversaties te typen met haar smartphone. Wel: dat kan!

Met WhatsApp kan je berichten sturen, telefoneren of spraakberichten verzenden. Het is een handige applicatie die je gratis kan downloaden. Wanneer je een Iphone hebt, dan download je deze in de App Store van je telefoon. Heb je een Android-toestel, dan vind je deze applicatie in de Play Store op je smartphone. 

Whatsapp for web

Stap 1 

Je opent een internetbrowser (vb. Google Chrome, Mozilla Firefox of Internet Explorer) op je computer en dan surf je naar de officiële website van WhatsApp: https://web.whatsapp.com/

Stap 2

Je opent de applicatie van WhatsApp op je telefoon.

Stap 3

  • Wanneer je een Android telefoon hebt, dan klik je op de drie puntjes of Menu. Daarna open je WhatsApp Web. Dan neem je OK, begrepen. 
  • Wanneer je een Apple telefoon hebt met iOS dan klik je op Instellingen. Daarna kies je voor WhatsApp Web/ Desktop. 

Stap 4 

Daarna dien je de camera van je telefoon te richten naar je computer om de QR-code op je computerscherm te scannen.

Stap 5

Typen maar! Je berichten vanop je gsm zullen tevoorschijn komen op je computer. Je kan nu dus gemakkelijker typen via het toetsenbord van je computer. Belangrijk! Je smartphone dient altijd in de buurt te liggen van je laptop of computer, omdat deze in verbinding staat met je computer. 
 

Whatsapp downloaden op je computer

Wanneer je vaak gebruik maakt van WhatsApp op je computer, kan je er ook voor kiezen om het programma te downloaden op je computer. Zo moet je niet telkens surfen naar de webpagina om hier gebruik van te maken. 

Via de officiële website van WhatsApp kan je dit downloaden: https://www.whatsapp.com/download/
Dit kan zowel voor een Windows computer als voor een Mac. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!