Hoe vraag je je Covid Safe Ticket aan?

woensdag 27 oktober 2021 - 12:26
Vanaf 1 november zal je het Covid Safe Ticket om meer plaatsen moeten kunnen voorleggen. Maar hoe vraag je het aan? De Inspecteur maakt een handig overzicht.

Het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) wordt uitgebreid in Vlaanderen. Zo wordt het ook in Vlaanderen in de horeca en in fitnesszaken verplicht vanaf 1 november. Bij evenementen wordt het verplicht vanaf 200 mensen binnen en 400 buiten.

Met het Covid Safe Ticket kan je bewijzen dat je al zeker twee weken volledig gevaccineerd bent, recent negatief bent getest of het voorbije half jaar al eens besmet bent geweest met het coronavirus.

Hoe aanvragen?

Je kan het CST op verschillende manier aanvragen.

 • Via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals mijngezondheid.be of MyHealthViewer.
  Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel zoals itsme.
   
 • Je kan het CST ook per post opgestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk van de regio waar je gevaccineerd werd:
  • Vlaanderen078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen).
  • Brussel: 02 214 19 19 (9 u. tot 17.30 u. op weekdagen en van 10-17.30 u. in het weekend)
  • Franse Gemeenschap (Wallonië): 071 31 34 93 (9 u. tot 19 u. van maandag tot zaterdag)

Wat is het verschil tussen het Covid Safe Ticket en het coronacertificaat?

Het Covid Safe Ticket is enkel geldig in België en is specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen, discotheken, horeca en fitnesszaken.

Het Europees coronacertificaat dient om te kunnen reizen binnen de Europese Unie (IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein inbegrepen). In tegenstelling tot het Covid Safe Ticket is het Europees coronacertificaat dus in alle EU-lidstaten geldig. Het is wel dezelfde QR-code die gebruikt wordt.

Heb je nog vragen over de certificaten of applicaties? Neem contact op met de helpdesk Covid vaccinaties en certificaten: 078 78 78 50.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!