Hoeveel kost vermageren?

vrijdag 29 november 2013 - 07:00
Hoeveel kost een dieet?
Er zijn bijna evenveel diëten als er mensen zijn die willen vermageren. Maar minder eten neemt vaak toch een grotere hap uit je budget.

Er zijn bijna evenveel diëten als er mensen zijn die willen vermageren. Maar minder eten neemt vaak toch een grotere hap uit je budget.

Hoeveel kost het?

We kozen enkele populaire manieren om te diëten uit en vergeleken de prijzen:

  • 'Gewoon' zelf klaargemaakt eten: boterhammetjes met choco's, een omelet met groentjes, een vieruurtje en een maaltijdsoep met vlees en een slaatje: 65€/week.
  • Weight Watchers: hetzelfde menu + 4 tot 11€/week extra afhankelijk van het programma dat je bij hen wil volgen.
  • PronoKal: poeders, shakes en repen + opvolgingsconsult bij de dokter: 80€/week
  • Kyalin: poeders, shakes en repen + opvolgingsconsult coach: 100€
  • Herbalife: shakes + andere voedingsmiddelen: 75€
  • Ter vergelijking: een week lang eten in een hamburgerrestaurant: 140€

Proteïnedieet?

Erg populair wegens de snelle en grote resultaten zijn de proteïnediëten. In een klassiek dieet is dit de verhouding van voedingsstoffen om naar te streven:

grafiek proteïnedieet


Maar bij een proteïnedieet ga je de hoeveelheid in te nemen eiwitten of proteïnes gevoelig verhogen en de inname van koolhydraten (en vetten) zo veel mogelijk beperken. Dit zorgt ervoor dat er een chemisch proces plaatsvindt in je lichaam dat 'ketose' heet. Je lichaam gaat dan om te bewegen geen energie meer halen uit suikers uit koolhydraten, maar uit het vet dat in je lichaam opgeslagen is.

Een proteïnedieet kan je doen via een programma dat zijn eigen producten heeft om ervoor te zorgen dat je genoeg proteïnen binnen krijgt, of je kan het doen op basis van gewoon “keukenbereid” voedsel. Dan ga je vooral veel vis, eieren, kip, mager vlees en magere zuivelproducten eten en zo weinig mogelijk brood, pasta, aardappelen.

Kyalin & PronoKal zijn voorbeelden van proteïnediëten. Online kan je echter ook proteïnediëten vinden die gebruik maken vaan veel goedkopere proteïneproducten. Vaak zitten hier wel beduidend minder eiwitten in wat de resultaten ook minder groot maakt.

Zeer belangrijk is om niet te beginnen aan een proteïnedieet zonder (medische) begeleiding!

Zo’n dieet kan vrij belastend zijn voor je lichaam, en vooral voor je lever en nieren. Daarom moeten je bloedwaarden regelmatig gecontroleerd worden als je een proteïnedieet wilt volgen, en doe je het liefst ook niet te lang.

Wat vind jij?

De theorie is allemaal goed en wel, maar de Inspecteur wil vooral graag weten welke ervaringen JIJ hebt met diëten!

Heb jij een dieet uitgetest waar je heel tevreden over bent of net één waar je nooit opnieuw zou aan beginnen? Een heel duur dieet of eentje waarop je net flink kon besparen? Laat het ons hier weten:

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!