Hondenvoer uit de rekken gehaald door te veel vitamine D: 'Langdurig gebruik kan gevaarlijk zijn'

dinsdag 19 januari 2021 - 13:54
hond eet hondenbrokken
Producent van hondenvoer Pedigree laat weten dat bepaalde soorten van hun hondenvoer niet voldoet aan de kwaliteitsnormen. Langdurig gebruik zou de gezondheid van je hond ernstig kunnen schaden.

Mars Belgium, het bedrijf dat Pedigree hondenvoer produceert, roept hondeneigenaars op om onmiddellijk te stoppen met het gebruik van verschillende varianten hondenbrokken. 

Contacteer je dierenarts indien nodig

"Deze producten zouden een te hoog gehalte aan vitamine D kunnen bevatten. Indien het product over meerdere weken wordt geconsumeerd, zou dit de gezondheid van het huisdier mogelijk kunnen schaden," schrijft Mars Belgium in een mededeling.

Heb je je huisdier toch van het hondenvoer laten eten, hou dan zeker zijn gezondheid goed in de gaten. "Indien hun hond mogelijk tekenen vertoont van ziekte zoals overmatig drinken en urineren, willen we consumenten aanmoedigen om hun gewoonlijke dierenarts te consulteren."

Controleer de zak

Volgens de producent gaat het enkel om onderstaande loten.

Het bewuste product werd verkocht in warenhuizen van Colruyt, Delhaize Le Lion/De Leeuw, Intermarché Belgium en Carrefour Belgium.

Consumenten krijgen waardebon

Heb je één van de betrokken producten in huis, neem dan zeker contact op met Mars Belgium. "Klanten kunnen contact met ons opnemen via mail op contact@be.mars.com met daarbij een foto, met zichtbare EAN-code en houdbaarheidsdatum, van het product dat ze hebben aangekocht en met vermelding van hun gegevens."

Mars Belgium zal deze consumenten een waardebon toesturen ter waarde van de aangekochte producten. Je hoeft het product niet terug te brengen naar de winkel, maar vernietigt het best zelf.

Consumenten met verdere vragen kunnen Mars Belgium ook bereiken via de gratis telefoonlijn (tijdens kantooruren) op 0800/93 113.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!