Hou je computer veilig & in topconditie!

dinsdag 23 oktober 2018 - 08:44
Dure virusscanners zijn vaak niet meer echt van deze tijd... Maar wat moet je dan doen als je het gevoel hebt dat je computer vol zit met vieze virtuele beestjes? Computerwetenschapper Jeroen Baert heeft enkele heel handige praktische tips voor ons.

Eicar test virus

Het Eicar testvirus is ontwikkeld om de beveiliging van je computer op de proef te stellen. Het is een onschuldig virus dat geen kwaad kan, maar je wel eens laat kennismaken met wat je computer zoal voor waarschuwingen geeft als je iets probeert te downloaden waar een virus zou kunnen inzitten. 

Je kan het hier (proberen te) downloaden: Eicar

Malwarebytes anti-malware

Dit is een gratis programmaatje dat je af en toe eens kan laten lopen op je computer om alle ongewenste rommel te verwijderen. Denk aan ongewenste zoekbalken in je browser of dingen die telkens weer je favoriete zoekmachine veranderen in iets wat je helemaal niet wilt gebruiken... 

Malwarebytes anti-malware

ESET online scanner

Een anti-virus scanner die constant draait op je computer is niet zo hoognodig als je een beetje je gezonde verstand gebruikt. Maar als je toch af en toe eens een volledige scan van je systeem wilt doen, is deze ESET online scanner een aanrader. Je hoeft niets te downloaden of installeren en het is gratis! 

ESET online scanner

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!