Huwelijk verzetten door coronacrisis? Feestzaal pas vrij vanaf 2022

maandag 22 juni 2020 - 09:48
Photo by Alasdair Elmes on Unsplash
Wie zijn trouwfeest in maart, april, mei, juni of zelfs deze zomer had gepland, heeft al wat opnieuw moeten plannen, bellen, mailen, … Veel koppels kiezen er noodgedwongen voor om het feest uit te stellen. Maar niet elke feestlocatie of cateraar is even flexibel en wachttijden lopen op.

Het zal een moeilijk jaar worden voor iedereen die feesten helpt organiseren. “Onze sector is brutaal hard getroffen”, zegt Cynthia De Clercq van de federatie van huwelijksleveranciers in België. “Enerzijds is er het coronavirus, waar de gezondheid natuurlijk voorop staat. Anderzijds kijken wij, gezien de huidige richtlijnen, naar vijf maanden zonder enige inkomsten.”

Ga in dialoog en probeer een oplossing te zoeken. Wees flexibel.

Cynthia De Clercq

Beschikbaar in 2022

Het ziet er naar uit dat het komende jaar, misschien zelfs twee jaar, erg druk gaan worden. De dochter van luisteraar Nancy trouwt normaal gezien eind dit jaar. Ze wil het feest uitstellen, maar de feestzaal heeft pas een nieuwe vrije datum in 2022. Dat is te laat voor haar dochter en dus wil ze graag haar voorschot terug. Maar de feestzaal zegt nee. “Als het feest oorspronkelijk plaatsvond wanneer de zaal gesloten was, dan spreken we van overmacht. Dan moet het feest verplaatst worden. Komt men niet overeen over een nieuwe datum, dan moet het voorschot teruggestort worden. Maar als het feest gepland is op een datum dat de zaal open en beschikbaar is, dan spreekt men niet over overmacht maar een annulatie. In principe kan het feest door gaan. Dan blijven de voorwaarden van de feestzaal van kracht.” Dat geldt niet alleen voor feestzalen, maar ook voor cateraars, fotografen enzovoort.

“Dit is een zeer uitzonderlijk geval. De meeste zalen hebben nog wel een plekje vrij in 2021. Door de crisis hebben zij al wat weekends vrij proberen te houden om feesten te kunnen verplaatsen. We vragen flexibiliteit en begrip aan zowel de sector als de koppels. Ga in gesprek en probeer een oplossing te zoeken waar iedereen het mee eens is.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!