Ice tea met dat tikkeltje meer?

maandag 9 juli 2018 - 07:01
De zomer van 2018 lijkt wel de zomer van de iets luxueuzere ice tea! Het bekende merk Lipton brengt er één op de markt met Matcha, er is de May Tea en ook de Fuze Tea. En die laatste test ik deze week.

"Wat Fuze Tea uniek maakt is de fusie van thee, fruitsap en kruiden", zegt de producent. "De consument wil meer verrassende smaken van ijsthee en daarop proberen we in te spelen. We maken gebruik van duurzaam ingekochte thee en de Fuze Tea is daarenboven ook nog eens caloriearm!" 

Fuze Tea kan je vinden in 3 niet-bruisende varianten en eentje mét bruis. Bij de niet-bruis is er een black tea met lemonsmaak en een andere met peach hibiscus. De derde is een groene thee met mango en kamillesmaak. De bruisende variant heeft ook een lemonsmaak.

Ik liet mijn proevers de groene thee met mango en kamille testen. Zij konden de Fuze Tea zeker smaken en vonden hem lekker fruitig, natuurlijker proeven dan de normale ice tea en vonden hem ook minder suikerachtig smaken. Maar kloppen die beweringen ook volgens mijn voedingsdeskundige Annick Verween?

Als ik mijn etikettenbril opzet en kijk naar de calorieën en suikers, merk ik toch amper verschil met de gewone ice, zegt Annick. De fuze Tea bevat 48 kcal in een blikje, dezelfde hoeveelheid 'normale' ice tea 50 kcal. Een heel klein verschil dus en dat geldt ook voor de suikers. 1,8 klontjes suiker in de Fuze, 1,9 in de normale. 

Verschil?

Volgens Annick zit het bijzondere van de Fuze Tea dan ook in de smaak. De combinatie mango-kamille is eens iets nieuws en iets verrassend voor de consument, iets anders dan de smaak van de normale ice tea die we al zo lang gewend zijn om te drinken. Trouwens, amper 'tea' in 'ice tea'. In de normale ice tea slecht 0,3% thee-extract, in de Fuze nog minder, 0,14%. Voor de thee moet je het dus niet doen!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!