Ijsjes met speculoospasta

maandag 17 juli 2017 - 06:57
Nieuw in de supermarkt: Speculoossticks van Lotus.

De speculaaspasta is voor de mensen van Lotus een kip met gouden eieren. Ze kunnen er alle kanten mee op en dat doen ze ook, zo brengen ze deze zomer speculoossticks uit. Frisco’s met speculoospasta zijn het eigenlijk. Echte smaakervaringen noemen ze het zelf: Het is het gekende speculoosijs op een stick met daarrond een laagje speculoospasta én een laagje Belgische chocolade. In die chocolade zitten dan ook nog eens krokante stukjes speculoos.

Caloriebom

Het zijn ware caloriebommen zegt mijn voedingsdeskundige Annick Verween. Zij vergelijkt ze het liefst met de bekende Magnums, daar lijken ze trouwens ook van vorm het meest op.

440 Kcal bevatten ze en dat tegenover 300 bij een gewone Magnum, een Magnum met karamel en nootjes ligt er ergens tussen met 350 Kcal. Echte smaakbommen dus, maar dat is speculoospasta op zich ook weet Annick.

Natuurlijk weet je op voorhand dat als je een dessert/ijsje uit de diepvries neemt je veel calorieën gaat binnenkrijgen. Dat is natuurlijk niet erg, zolang je niet overdrijft!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!