Kan je een fietsbatterij laten herstellen?

donderdag 1 juli 2021 - 10:35
Ja, het kan! En het is goed zowel voor je portemonnee én voor het milieu.

Een fietsbatterij gaat niet eeuwig mee. Vroeg of laat moet je een nieuwe kopen. En dat is een dure zaak. Vaak is het goedkoper om ze te laten herstellen, soms zelfs tot 50%.
 
Het kan als je fietsbatterij stuk is, niet krachtig genoeg meer is of als je veel minder kilometers kunt rijden dan in het begin. Bij de meeste batterijmerken is het mogelijk om de batterij te laten herstellen.
 
Je krijgt bij een herstelde batterij een garantie van één jaar. Als je een nieuwe batterij koopt heb je twee jaar garantie. 

Hoe wordt mijn fietsbatterij hersteld? 

De oude batterijcellen worden uit de behuizing gehaald en naar een recyclagepunt gebracht, en in jouw batterij worden nieuwe cellen geplaatst. Dat zijn altijd de nieuwste Li-ion batterijen, die beter zijn dan die van de oude generatie. Zo kan je batterij zelfs krachtiger zijn dan voordien, en kan je ook meer kilometers rijden. 
 
De behuizing en de batterij management systeem worden hergebruikt, dus dat is beter voor het milieu. 

Maar je kunt een batterij niet eeuwig blijven herstellen. De wetenschap werkt heel hard om steeds betere batterijen te maken. Dus ooit moet je afscheid nemen van je oude batterij en ze vervangen door een moderner systeem. 

Waar kan ik terecht?

Vraag raad aan je fietshandelaar. Hij kan je adviseren of het in jouw geval het interessantste is om je batterij te laten herstellen of een nieuwe te kopen. Bij meer dan 600 fietswinkels is er een afhaalpunt voor batterijherstelling. 
 
Op de site van Bikebat vind je meer informatie. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!