Kan je werkgever je bedrijfswagen afnemen als je meer van thuis uit werkt?

vrijdag 18 september 2020 - 11:25
Door de coronacrisis is thuiswerk op vele werkvloeren compleet ingeburgerd. 9 op de 10 bedrijven biedt het aan, maar toch zijn er nog heel wat onduidelijkheden. Hoe zit het met je bedrijfwagen, bijvoorbeeld. De Inspecteur gaat te rade bij Sigrid Dereymaeker van SDWorx.

Tot voor de coronatijd reed je elke dag naar je werk met je bedrijfswagen. In de nieuwe realiteit staat die wagen meer stil dan iets anders. Kan je werkgever aanspraak maken op die auto, nu je hem veel minder voor je professionele verplaatsing gebruikt?

Deel van het loon

Sigrid Dereymaeker van SD Worx: "Je hoeft je geen zorgen te maken. Als je een bedrijfswagen hebt gekregen, dekt die sowieso ook een deel van je privégebruik. Er is berekend dat je ongeveer de helft van de tijd je bedrijfswagen voor het werk gebruikt, en de andere helft voor privé-verplaatsingen. Ook al is dat percentage vandaag veranderd, en gebruik je jouw bedrijfswagen nu misschien 95% van de tijd privé, dan nog kan de werkgever niets doen. Een bedrijfswagen kan niet terug gevraagd worden omdat het een deel van je loon is. En ook al rijd je nu veel meer voor privégebruik, toch blijft je voordeel van alle aard hetzelfde."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!