Kapper en politicus Francesco Vanderjeugd ontgoocheld over verplichte sluiting: "De premier hoopt evaluatie te vervroegen"

vrijdag 4 december 2020 - 09:11
De kapsalons moeten de deuren sluiten tot 15 januari. Volgens Francesco Vanderjeugd, kapper en politicus (Open VLD), is dit voor veel collega's een zware dobber. "Ik denk dat het veilig kan. Ik heb tegen de premier gezegd dat ik heel ontgoocheld ben."

Francesco Vanderjeugd is niet alleen politicus en burgemeester van Staden, hij baat ook al jaren een kapsalon uit. Maar ook hij moet nu al weken noodgedwongen de deuren gesloten houden. "Ik werk al jaren om die zaak draaiende te houden, ik heb personeel, dus dit is zeker niet gemakkelijk."

Premier aangesproken

Vanderjeugd is lid van Open VLD, de partij van premier Alexander De Croo. Hij is ook lid van het partijbureau en heeft op die manier zijn ongenoegen kunnen uiten aan de premier. "Ik heb tegen Alexander gezegd dat ik zeer ontgoocheld ben dat de kapsalons moeten sluiten tot 15 januari." 

De premier kon hem niet beloven dat de kapsalons vroeger zouden kunnen open. "Hij heeft wel beloofd om te bekijken of de evaluatie van de situatie vroeger zou kunnen. Hij gaat proberen om al begin januari te bekijken of de kapsalons weer open kunnen."

Ik heb tegen Alexander gezegd dat ik heel ontgoocheld ben in de beslissing om de kapsalons langer dicht te houden.

Francesco Vanderjeugd

"Het kan veilig"

Vanderjeugd werkt zelf niet meer dagelijks in het kapsalon, maar net vóór de sluiting heeft hij wel nog enkele dagen meegewerkt. "Ik droeg constant handschoenen en een mondmasker. Alles werd constant ontsmet. We hebben echt veel investeringen gedaan om alles zo coronaproof mogelijk te laten verlopen."

Volgens Vanderjeugd is een kapsalon zeker niet minder veilig dan een supermarkt. "Ik denk dat er veel sectoren zijn waar ze wel gewoon mogen doorwerken, maar waar mensen soms de regels minder goed volgen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!