Koop van de week: vrijdag 1 februari

donderdag 31 januari 2019 - 11:45
Wat is er deze week volop vers, voordelig en voorradig?

Week van het konijn

Konijn is vlees dat we in Vlaanderen weinig eten en het is nochtans heel lekker, mager en gezond. Het is bovendien een bron van ijzer en omega 3. Daarom zet de VLAM deze week het konijn in de kijker.

De komende dagen zal het vlees volop in de supermarkten en bij de slager te vinden zijn. Er zijn heel veel bereidingen mogelijk, meer dan het typische konijn met pruim. Neem zeker een kijkje op de website van de VLAM voor heerlijke recepten!

Groente: Witloof

Het is het moment om deze absolute klassieker van eigen bodem in je winkelkarretje te leggen. De groente is het hele jaar door beschikbaar!

Iedereen kent natuurlijk witloof met hesp in kaassaus. Maar de smaak van witloof leent zich ook perfect in een Oosterse roerbakschotel. 

Vis: Skrei, rogvleugel en zalmfilet

De goede prijzen van vorige week houden aan. De prijs van de zalmfilet en rogvleugel is zelfs nog wat gedaald. Er zijn twee kleine stijgers namelijk de pladijsfilet en de wijting. Dat laatste komt door de hoge vraag aangezien wijting de vis van het jaar is.

Er is ook goed nieuws voor de liefhebbers van de skrei. Hij is sinds deze week massaal op de markt. Daardoor zijn de prijzen ook lager. Onze visboer Charles laat ook weten dat de kwaliteit uitstekend is! 

Fruit: Golden Delicious appel

De Golden Delicious appel is een zoete appel met sappig vruchtvlees. Tip van Belorta: heb je hem liever met een lichtzure smaak? Eet hem dan zo snel mogelijk na aankoop op. Hoe langer hij blijft rijpen, hoe zoeter de appel wordt. En ook: hoe geler, hoe rijper.

De rijpe appel is ideaal om fruitpap te maken

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!