Koop van de week: vrijdag 11 januari

donderdag 10 januari 2019 - 11:12
Wat is er deze week volop vers, voordelig en voorradig?

Groente: Knolselder

Deze week leg je best knolselder in je winkelmand. Een groente die zowel rauw als bereid heel lekker is. Hij past in een winters slaatje met andere kolen, in een puree of in de wok. 

Tip: doe de schil niet weg. Je kan die drogen in de oven en mixen tot fijn poeder. Voeg twee keer zoveel zout toe en je hebt selderijzout!

Fruit: Conference peer

We plukken nog steeds de vruchten van de warme zomer. Het aanbod peren is nog steeds heel groot. De conference peer is sappig en crunchy tegelijkertijd. 

Bloem: Waxbloem

De waxbloem is een tak waar heel kleine bloemetjes op staan in verschillende kleuren. Ze komt oorspronkelijk uit Australië en staat er symbool voor een goed, vruchtbaar huwelijk. Ze wordt ook geteeld in Nederlandse serres. De tak is heel weelderig en past daardoor perfect in een wild boeket. 

Het is een heel sterke bloem die lang meegaat als je ze op de juiste manier verzorgt: snij de stengel schuin aan en plaats ze in een propere vaas. 

Vis: Rogvleugel en Noordzeetong

De visvangst moet opnieuw op gang komen na de eindejaarsperiode en dat leidt tot een laag aanbod en hoge prijzen. Toch is er al verbetering merkbaar bij twee soorten: de rogvleugel en de Noordzeetong. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!