Koop van de week: vrijdag 12 januari

donderdag 11 januari 2018 - 12:00
kropsla
Wat is deze week vers, volop voorradig en voordelig?

Groenten: prei en kropsla

De prei groeit op dit moment volop op onze velden. En daar kan je maar beter van profiteren. Prei is altijd budgetvriendelijk én de groente bevat ook weinig calorieën. Win win dus! Je kan prei verwerken in typisch Vlaamse gerechten maar wist je dat de groente ook populair is in de Oosterse keuken? Draai de groente dus gerust in een lekkere curry of tajine.
 
Kropsla komt deze dagen uiteraard uit de serres. De groente zit dankzij optimale klimatologische omstandigheden boordevol vitamines. En de prijs zit deze dagen écht goed. Laad er dit weekend gerust één in je karretje.

Vis: heel wat!

De visprijzen zitten in een dalende lijn. Visboer Charles heeft dus alleen maar goed nieuws deze week!
 
Vooral kabeljauwfilet, kabeljauwhaas, noordzeetong en rogvleugels zijn interessant van prijs. Ook zalm blijft een goeie keuze want die prijs is al weken stabiel.

Fruit: de Conference peer

De Conference peer blijft een topper. Ook al is de oogst al een tijdje achter de rug. Wie graag stevige peren eet bewaart ze best in de frigo. Als je liever een sappige peer eet, doe je er goed aan om ze een paar dagen in de fruitschaal te leggen. Het liefst in de buurt van een banaan.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!