Koop van de week: vrijdag 13 april

donderdag 12 april 2018 - 14:31
Wat is deze week vers, volop voorradig en voordelig?

Fruit: Belgische aardbeien

Er is volop aanvoer van Belgische aardbeien. Dankzij de eerste, warme lentedagen is het aanbod serieus toegenomen en dat is uiteraard bijzonder fijn nieuws. De aardbeien worden gekweekt in serres die speciaal uitgerust zijn om de aardbeien in de beste omstandigheden te laten groeien. 

Exotisch fruit: watermeloen en andere meloenen

De eerste meloenen uit zuiderse landen spoelen aan in onze supermarkten. Op een echte overrompeling is het nog even wachten. 

Watermeloenen komen nu vooral uit Brazilië. De aanvoer uit Spanje en Griekenland komt stilaan op gang. 

Groente: tomaten

De Baron tomaat en de Prince tomaat zijn traditionele vleestomaten. Ze zijn niet alleen onder de Belgen bijzonder gegeerd. Ook de rest van de wereld kijkt reikhalzend uit naar de Belgische oogst. 

De Baron is een smaakvolle en sappige tomaat die je makkelijk kan uithollen voor een tomaat-garnaal of een gevulde tomaat in de oven. De Prince tomaat is vooral gekend om zijn lange houdbaarheid. De tomaat is geschikt voor salades, koken en grillen.

Vis: zeewolf filet en noordzeetong. Zalm is duur

  De noordzeetong is al het hele jaar interessant van prijs. En de zeewolf filet is minder duur dan een week geleden. Ook rode poon of knorhaan en hondshaai zijn goeie keuzes bij de visboer. Hondshaai is in april trouwens vis van de maand. 

  Zalm is op dit moment bijzonder duur. En daar zijn een aantal redenen voor: 

  • Er is weinig vangt in Chili. De Amerikaanse en Aziatische markt doet dus ook een beroep op Noorse en Schotse zalm.
  • Het aspergeseizoen is begonnen. Traditioneel stijgt dan ook de vraag naar zalm en dus gaat de prijs mee omhoog.
  • Het water in Noorwegen is bijzonder koud voor de tijd van het jaar. De zalm zit in een soort winterslaap en eet dus niet waardoor de vissen onder hun gewicht blijven. En dus zijn de aangevoerde volumes kleiner.

  Aanbevelen via mailSturen via mail

  het gezegd heeft!