Koop van de week: vrijdag 15 juni

donderdag 14 juni 2018 - 14:47
Wat is deze week vers, volop voorradig en voordelig?

Vis: grijze garnalen & Hollandse Maatjes

De prijs voor tarbot en kabeljauw blijft jammer genoeg stijgen. Maar de zalm daarentegen wordt stilaan goedkoper! Dat komt door extra aanvoer uit Schotland en Noorwegen. Ook de prijs prijs voor grijze garnalen zit eindelijk in een dalende lijn. 

Fans van Hollandse Maatjes kunnen in hun handen wrijven: ze zijn er weer! De kwaliteit is fantastisch. Dat komt door hun hoog vetgehalte: 15 à 20%! De prijs is zeer goed, vergelijkbaar met vorig jaar.

Groente: tomaat

Wij Belgen zijn eigenlijk tomatenspecialisten! De warmte van de laatste weken zorgt ervoor dat de tomaten rustig verder rijpen. Nu de zwoele temperaturen geweken zijn, en de tomatenprijs gunstiger is, is het het perfecte moment om een voorraadje in te slaan. Verwerk ze in een heerlijke soep of salade.

Fruit: aardbeien & kersen

België is een voorloper als het over kwalitatieve en smaakvolle aardbeien gaat. Ze blijven ontzettend populair, daar liegen de verkoopcijfers niet om. Aardbeien zijn heel veelzijdig: eet ze rechtstreeks 'uit het vuistje', in een dessert, salade, saus, ...

De kersen zijn wat vroeger dan anders door het warme weer. Maar hun kwaliteit is top!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!