Koop van de week: vrijdag 18 mei

donderdag 17 mei 2018 - 12:30
Wat is deze week vers, volop voorradig en voordelig?

Fruit: Abrikoos

Deze week een hele frisse en zoete zomervrucht: de abrikoos. De vrucht komt oorspronkelijk uit China maar ze wordt nu vooral aangevoerd uit mediterrane landen. De abrikoos is caloriearm, vezelrijk en zit vol met vitamine E. Voor de smaak moet je niet altijd naar de kleur kijken, die heeft te maken met de variëteit en niet met de versheid. Het zijn dus niet altijd de donkerste die de beste zijn. De ideale abrikoos is soepel en ruikt lekker. Het is een echte superfood!

Groente: Ijsbergsla

Eén van de vele Belgische slasoorten is ijsbergsla, een echte topper van eigen bodem. Het heeft een hele frisse en knapperige smaak. Ideaal om tussen een belegd broodje, wrap of boterham te leggen voor een extra smaakdimensie. Tip: ijsbergsla kan je ook stoven, heel lekker in een gratin-ovenschotel. 

Vis: Tarbot, rogvleugel en zeewolffilet

Op de vismarkt zijn er deze week weer stijgers en dalers. Heel interessant op dit moment zijn de tarbot, rogvleugel en zeewolffilet. Een uitmuntende kwaliteit tegenover een zachte prijs! Iets duurder op dit moment is de noordzeetong, roodbaarsfilet en de zalm. Die laatste blijft duur door de beperkte vangst en de grote vraag uit Azië. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!