Koop van de week: vrijdag 2 november

woensdag 31 oktober 2018 - 11:50
Wat is er deze week volop vers, voordelig en voorradig?

Groente: Hokkaido pompoen

Het is pompoenentijd! En dus zet Belorta graag de Hokkaido pompoen in de kijker. De van oorsprong Japanse pompoen is aan een stevige opmars bezig in ons land. Ze is op dit moment zelfs de meest verkochte soort in onze supermarkten.

Dat heeft alles te maken met het grote gebruiksgemak. Je kan de schil mee opeten en dat maakt het gemakkelijk om de vrucht te bereiden. 

Pompoen is ongelooflijk veelzijdig. Je kan er soep van maken, of een lekkere puree. Maar je kan de schijfjes ook in de oven schuiven en lekker afkruiden met ahornsiroop of pikant paprikapoeder. 

Fruit: Migo peer 

De Migo peer is een relatief nieuwe perensoort. De peer werd vorig jaar op grote schaal gelanceerd en het product sloeg aan waardoor er dit jaar opnieuw veel Migo peren in de supermarkt liggen. 

De Migo is een dikkere variant van de Conference-peer en is het resultaat van een kruising tussen een Conference en een Doyenné d’Hiver. Ze is even stevig als een Conference peer maar ze is wel lekker zoet zoals de Doyenné.

Om de peer te promoten, zet BelOrta een samenwerking met de bekende Cliniclowns op poten. Voor elke Migo die in de maand november wordt verkocht, gaat er een deel van de opbrengst naar Cliniclowns.

Vis van de maand: De noordzeekrab

De vis van de maand is de noordzeekrab. Een kreefachtige met bijzonder veel smaak. Een aanrader in de keuken dus! 

De krab lijkt op het eerste zich moeilijk te verwerken maar eigenlijk is het poepsimpel. De beste manier om de smaak van de krab naar boven te halen, is gewoon door het dier te koken. Maar je mag de krab nooit zomaar in kokend water gooien. Het dier schrikt dan en laat z'n scharen los. 

Om dat te vermijden, moet je de krab eerst een tijdje in de koeling leggen. Wrijf op voorhand op de haartjes tussen de ogen zodat de krab slaperig wordt. En leg het dier dan voor een dik half uur in de koeling. Pas dan kan je de krab koken.

Vraag ook raad aan je visboer hoe je de krab moet hanteren. De beesten hebben venijnige scharen en als je vinger daar tussen steekt, doet dat veel pijn. Een gewaarschuwd visliefhebber is er twee waard! 

Bloemen: Anthurium of flamingo bloem

De Anthurium is een heel geliefde kamerplant. Anthuriums bloeien het hele jaar door en de plant heeft weinig zorgen nodig. Ideaal dus als geschenk voor al wie niet zo goed met planten kan omgaan.

De naam komt van het Griekse ‘Anthos’ en ‘Oura’. De letterlijke vertaling is ‘bloeistaart’. De bloem is familie van de Aronskelk-achtigen en sommigen noemen haar de Flamingo bloem omdat ze zo'n uitzonderlijke vorm en lange kolf heeft.

Als je de plant een half glas water per week geeft, kan je gerust acht weken genieten van de bloemen. Zijn de bloemen uitgebloeid? Dan komen er gewoon weer nieuwe bloemen in. Bij elk nieuw blad groeit er namelijk een nieuwe bloem. 

Je kan de Anthurium in verschillende kleuren vinden: wit, choco, bordeaux, cerise, groen, roze en rood. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!