Koop van de week: vrijdag 30 november

donderdag 29 november 2018 - 11:38
Wat is er deze week volop vers, voordelig en voorradig?

Groente: Pastinaak

In november is er een heel hoge aanvoer aan pastinaak. Je kan de wintergroente moeilijk vergelijken met een andere. Hij is crèmekleurig en heeft een heel zoete, anijs-achtige smaak. 

Door zijn natuurlijke zoetheid is de pastinaak makkelijk te verwerken in puree, soep of als frietjes. Je kan zelfs desserten maken met de groente, bijvoorbeeld crème brûlée. 

Fruit: Appels van Belgische bodem

Ik blijf oproepen om appels van Belgische bodem te kopen. Door het warme weer van de voorbije maanden hebben de appels een zeer zoete smaak en is de oogst enorm. Kijk dus zeker goed naar de origine als je in de winkel appels of zelfs peren koopt. We hebben in ons land ook een uitgebreid aanbod: Jonagold, Jonagored, Kanzi,...

Bloem: Asperagus langetopt

De asperagus is een kamerplant en is een kruising tussen de aspergeplant en de krulvaren. Hij heeft veel water nodig en voelt zich het best thuis op kamertemperatuur in halfschaduw.

Het groen wordt in de kerstperiode graag gebruikt in bloemstukjes en als tafeldecoratie. Je hebt ze in natuurlijk groen maar je kan ze ook geverfd kopen in platina, rood, wit, goed en zilver

Tip: Ze zijn ook een goede opvuller bij natuurlijke kerstbomen

Een tak kost tussen de €2.5 en €3 per tak. Maar wanneer je hem voorzichtig uit de boom haalt en daarna op een droge plaats bewaard, kan je hem volgend jaar perfect opnieuw gebruiken!

Vis van de maand: Tongschar

De vis van de maand december is de tongschar. Zijn naam doet vermoeden dat hij familie is van de tongen, maar hij is een pladijs-achtige.

De vis heeft een smeuïge smaak en een slappe structuur. Je kan hem grillen, bakken of stomen. Je kan hem gefileerd kopen bij de visboer of gewoon zo bakken als 'sole meuniere'. 

De tongschar is op zijn best tussen augustus en maart. In vergelijking  met de tong is hij goedkoper. Maar de prijs van de vis is altijd gelinkt aan de vangst van de dag!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!