Koop van de week: vrijdag 8 februari

vrijdag 8 februari 2019 - 07:10
Wat is er deze week volop vers, voordelig en voorradig?

Bloem: Fresia

Wie op zoek is naar een mooi bloemetje voor Valentijn, kan gaan voor de fresia. Die staat namelijk symbool voor onvoorwaardelijke liefde. De bloem is prachtig op zichzelf maar past ook goed in een klassiek- of veldboeket.

Ze is in veel kleuren te verkrijgen. De paarse fresia heeft een subtiele geur, de witte is de sterkst geurende. De bloemknoppen groeien kamvormig en gaan één voor één open. Tip: Als je freeia's koopt, let er dan op dat de eerste bloemknop in het rijtje al kleur heeft. Zo niet zijn ze te onrijp gesneden en komen ze niet allemaal mooi open.

Verzorging

De fresia heeft lange blaadjes, verwijder degenen die in het water komen. Snij de stengel schuin aan en zet de vaas op een tochtvrije plaats. 

Groente: Boerenkool

De boerenkool is een van de seizoensgroenten van het moment en ligt nu volop in de supermarkt. De groente is een bron aan vitaminen en mineralen. Je herkent de kool aan haar krulletjes, vandaar wordt ze in Vlaanderen ook wel eens de krolkool genoemd. 

Kook inspiratie

De boerenkool past perfect in een winterse stoofschotel met lookworst of gerookte spekblokjes. Maar er is meer, probeer eens een pesto te maken van boerenkool of leg de groente op een zelfgemaakte pizza. 

Fruit: Conference peer

Door de vele zonuren tijdens de oogst, is de Conference peer nog altijd in overvloed verkrijgbaar. Ze heeft een frisse, knapperige en zoete smaak dankzij de natuurlijke suikers

Tip voor ouders: veel kinderen houden niet van spruiten, een nochtans erg gezonde groente. De zoete smaak van de Conference peer maskeert de bittere smaak van de spruit. Combineer dus zeker en vast eens deze twee smaken!

Vis van de maand: rode poon

De rode poon vind je het hele jaar door maar van oktober tot april is hij op z'n best. Op de rode poon wordt niet apart gevist, hij is altijd in bijvangst. Hij zit dus toevallig in het net bij tong en pladijs. 

Het is een vis met veel smaak. Je kan hem op verschillende manieren bereiden. Let wel op, de rode poon bevat wel wat graatjes!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!