Koop van de week: vrijdag 9 maart

donderdag 8 maart 2018 - 12:18
Wat is deze week vers, volop voorradig en voordelig?

Bloemen: Lisianthus (ook gekend als Eustoma)

Een hele mooie bloem die een beetje lijkt op een tere roos. Erg populair in iets wildere boeketten of veldboeketten. De Lisianthus is een lange tak met daaraan verschillende knoppen. Sommige knoppen staan al open, andere komen later nog open. Let erop dat er aan de tak al 2 à 3 bloemen open staan, dan was de tak al voldoende rijp wanneer hij gesneden is en komen de andere koppen nog mooi open in de vaas. 


 

Groenten: courgette & komkommer

De voorjaarsgroenten uit eigen land zijn er helemaal. De oogst is intussen helemaal op snelheid, dus de prijzen liggen op hetzelfde niveau als die van de groenten uit het buitenland. Toch is het interessant om te zoeken naar onze eigen, lokale producten want die winnen altijd met gemak op het vlak van versheid. Wat vanmorgen vers gekocht werd op de veilig kan vanavond al op je bord liggen! 


 

Vis: Kabeljauw/Skrei

De Noorse kabeljauw, de Ijslandse kabeljauw, de skrei... alle vormen en maten van kabeljauw zijn deze week de sterren van de show. Gunstig geprijsd en vooral fantastisch van kwaliteit! 
Blijf daarentegen nog maar een weekje langer weg van de zalmfilets, want die blijven ook deze week echt wel aan de dure kant...

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!