Let op voor het Nederlandse incassobureau Direct Solutions.

dinsdag 17 april 2018 - 08:43
Het Nederlandse incassobureau Direct Solutions jaagt consumenten de stuipen op het lijf. Het bedrijf neemt contact op omdat er nog een opstaande schuld zou zijn. Wie niet op tijd betaalt, riskeert een deurwaarder aan de deur. Laat je niet intimideren want het bedrijf heeft geen poot om op te staan.

Illegale werkwijze

Direct Solutions is een Nederlands incassobureau dat er geen propere handelspraktijken op nahoudt. Het bedrijf contacteert consumenten in naam van een schimmig bedrijf omdat er nog openstaande schulden zouden zijn van een aankoop in het verleden. Welke aankoop dat precies is, wil het bedrijf niet zeggen. Je moet gewoon zo snel mogelijk betalen. Anders komt er een deurwaarder langs.

De hele manier van werken is behoorlijk intimiderend. En dus betalen veel consumenten snel de rekening om van de dreigementen af te zijn. Nochtans heeft Direct Solutions het recht niet om schulden te innen.

Elk incassobureau moet erkend zijn

Elk bedrijf dat in België actief is, moet zich aan de Belgische wetgeving houden. Incassobureau’s mogen in ons land niet zomaar geld innen. Elk incassobedrijf moet ingeschreven zijn op de lijst van de FOD Economie. En Direct Solutions staat niet op die lijst. Het bedrijf staat zelfs niet op de lijst van de beroepsvereniging in Nederland. 

Als je een telefoon of een e-mail van Direct Solutions krijgt met de dringende vraag om te betalen, ga er dan niet op in. Ook al gebruikt het bedrijf dreigende taal. Schrijf wel eenmalig een aangetekende brief naar het bedrijf dat je de schulden betwist.

Meld het voorval op meldpunt.fraude.be. Bevindt de televerkoper zich in een ander land van de Europese Unie, contacteer dan het Europees Centrum voor de Consument.

Direct Solutions staat op de grijze lijst

Het bedrijf Direct Solutions is niet het enige bedrijf dat consumenten via de telefoon probeert te overhalen om facturen te betalen. Vorig jaar kreeg de Economische Inspectie maar liefst 5.400 klachten en daarom bestaat er nu een 'grijze lijst' met daarop de namen van malafide televerkoopbedrijven. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!