Lift kapot: wat nu?

dinsdag 11 juni 2019 - 08:00
Het gebeurt wel vaker dat de lift in je appartementsgebouw stuk is. Maar hoe komt dat nu en wat kun je daar als huurder of eigenaar van een appartement tegen doen?

Oorzaken

Liften kunnen om verschillende redenen stuk gaan. Maar de grootste oorzaak is het belemmeren van de deuren. Als je bijvoorbeeld tijdens het verhuizen iets voor de lift zet, zodat die niet steeds open en dicht gaat, dan denkt die lift dat er iets niet klopt. Daardoor gaat de lift dan blokkeren. Een iets oudere lift gaat ook vaker stuk dan nieuwe exemplaren. In dat geval is het soms moeilijker om wisselstukken te vinden, waardoor een lift langer buiten dienst kan zijn. 

Verwittig de verantwoordelijke

Als je een appartement huurt en de lift in het gebouw is kapot, dan kun je dat melden aan de verhuurder. In het geval van sociale woningen, neem je contact op met de sociale huisvestingsmaatschappij. Als je eigenaar bent van een appartement, dan stap je naar de syndicus van het gebouw. Hij of zij neemt dan contact op met de liftmaatschappij om ervoor te zorgen dat de lift zo snel mogelijk gerepareerd wordt. 

Klacht indienen

Als de verhuurder of sociale huisvestingsmaatschappij geen stappen onderneemt of de lift te lang buiten dienst is, kan je klacht indienen. Dit wegens verstoring van het rustig huurgenot. Ook als eigenaar kun je klacht indienen tegen de syndicus als hij of zij niet snel genoeg handelt. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!