Meer vis voor je geld

donderdag 25 april 2019 - 11:35
In het boodschappenlijstje vind je wat er nu volop vers, voordelig en voorradig is. Goed om in het achterhoofd te houden wanneer je naar de winkel gaat.

Vis: Kuitperiode zit erop

Platvissen zijn niet meer kuitziek, hun voortplantingsperiode loopt dus stilaan op zijn einde. Dat verandert niets aan de prijs maar je krijgt wel meer netto-vis voor je geld. Een klein voorbeeld: als je 400 gram tong koopt, hou je in de kuitperiode zo'n 200 gram over. Nu is dat 300 gram. Goed nieuws dus, tenzij je fan bent van de smaak van gebakken viskuit.

Daar is het meivisje

Volgende week is het mei en dat brengt de meivis mee uiteraard. De vis heeft een lange, spitse vorm en groenblauwe, fluoriserende graten. De meivis wordt meestal in zijn geheel verkocht. Hij heeft een stevig, wit vlees en is erg caloriearm. De meivis is ook een goedkope vis!

Bloem: Lisianthus

De lisianthus ziet er fragiel uit maar het is een sterke bloem. Ze heeft een vrij lange houdbaarheid: 10 tot 14 dagen. Als je ze aankoopt moet je er op letten dat er zeker al 2 of 3 bloemen openstaan, dan is die voldoende rijp gesneden. Alleen dan komen alle andere knoppen mooi open.

De bloem is iets duurder, de prijs hangt ook af van de soort. Maar er staan wel heel wat bloemen op de takken. Je krijgt dus een goed gevuld boeket voor weinig stengels. 

Groente: Aubergine

En meer specifiek: de Turkse aubergine. Hoewel zijn naam het niet doet vermoeden, wordt deze in België gekweekt. Een aubergine bewaar je niet in de frigo maar op een donkere plaats rond de 15° Celsius. Dat komt de smaak helemaal niet ten goede.

Fruit: Conference peer

De Conference peer is de enige Belgische peer die momenteel nog op de markt is. De perenboeren beleven moeilijke tijden. Ze kunnen dus een extra steuntje in de rug gebruiken met de aankoop van een Conference peer. 

Hij zit vol vitamines en is caloriearm. Peren bewaar je best in de koelkast, zo blijven ze 7 tot 10 dagen goed. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!