Meerrittenkaarten NMBS vanaf nu te koop via hun app

dinsdag 19 januari 2021 - 12:59
Er is een nieuwe NMBS-app voor je smartphone, en daarmee kan je voortaan ook je meerrittenkaart kopen. Je bent als reiziger zelfs voordeliger af als je je meerrittenkaart via de app koopt, want die is goedkoper dan de papieren versie.

De nmbs heeft op dit moment eigenlijk 2 apps: de oude nmbs-app en de Move Safe-app die ze lanceerden om veilig te reizen tijdens de coronacrisis. En het is die Move-safe-app die nu omgebouwd is tot nieuwe nmbs-app. Let er dus op dat je vanaf nu die Move-save-app gebruikt. Enkel die geeft je de mogelijkheid om je digitale meerrittenkaarten te kopen.

Geen vergissingen meer

Via de nieuwe app van de NMBS kan je dus vanaf nu naast alle info over je trein ook een traditionele 'Rail Pass' en 'Go Pass' bestellen. Dat zijn wel oude namen, die passen heten tegenwoordig 'Standard Multi' en 'Youth Multi'. Ze bestaan nog altijd op papier, maar nu dus ook digitaal. En dat heeft voordelen, zegt Bart Crols van de nmbs in De Inspecteur: "We maken het voor de klant gebruiksvriendelijker op deze manier. Je hebt je smartphone altijd bij en kan zo makkelijk je rit invullen voor je op de trein stapt. Ook geen vergissingen meer omdat je per ongeluk een fout lijntje invult, via de app kan je dat vlot corrigeren."

Goedkoper

Je meerrittenkaart via de app kopen is ook goedkoper. Een digitale Standard Multi voor tien reizen in 2de klasse is 3 euro goedkoper dan op papier, de Youth Multi 2 euro. De papieren versie blijft wel bestaan.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!