Met deze tips geniet je volop van jouw pioenen

donderdag 3 juni 2021 - 14:55
De voorbije meimaand was het nat en koud, en dat heeft ook zo zijn gevolgen gehad voor de pioenen. Er was heel weinig aanvoer waardoor de prijzen de afgelopen weken heel hoog waren. Ondertussen zijn de temperaturen gestegen en is er meer aanbod. En meer aanbod betekent ook dat de prijzen dalen. Het ideale moment dus om pioenen in huis te halen. Maar hoe zorg je er voor dat je pioenen mooi bloeien? Mathias Nuyts van Blik in 't groen geeft je enkele tips.

Goede prijzen, veel keuze

“Het pioenenseizoen loopt al een tijdje, traditioneel is dat van mei tot juni. We zitten nu dus volop in de piekperiode”, zegt Mathias In De Inspecteur. Niet alleen heb je op dit moment veel keuze uit verschillende soorten pioenen, maar ook de prijs zakt stevig. “Tot nu toe waren de pioenen vrij duur, dat kwam door het slechte weer van het voorjaar. Maar met het warme weer van de voorbije dagen zal er meer aanvoer zijn en zal ook de prijs stevig gaan dalen”, aldus Mathias. 

Tot nu toe waren de pioenen vrij duur, dat kwam door het slechte weer van het voorjaar. 

Mathias Nuyts van Blik in 't Groen

Enkele tips 

Nuyts heeft ook nog enkele tips voor je als je pioenen in huis haalt. "Als je pioenen koopt, let er in de winkel dan op dat de bloemknoppen zacht aanvoelen en al een beetje kleur laten zien, zo ben je zeker dat ze mooi open komen.”

Blijven de knoppen toch gesloten, dan is er nog een andere manier om de pioenen toch te laten bloeien. “Als de knop moeilijk open komt, moet je hem bevochtigen. Er zit namelijk een lijmlaag op de knop die de bloem tegen weersomstandigheden beschermt. Als je er met een nat doekje of met een natte vinger over gaat, kan je die lijmlaag doen oplossen en kan de bloem toch nog  mooi openbloeien”, volgens Mathias. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!