Met dit zitkussen heb je minder rugpijn: "Ik moet continu wiebelen en dat helpt"

dinsdag 22 juni 2021 - 08:40
Door het vele thuiswerk verplaatsen we ons amper tijdens de dag. Even koffie halen met de collega's of van de ene vergaderruimte naar de andere wandelen, zit er niet meer in. En al dat stilzitten, is slecht voor onze rug. De Belgische startup NOAtec wil daar iets aan doen. Het heeft een kussen gemaakt dat ervoor zorgt dat je continu in beweging blijft. Daardoor zou je minder snel rugpijn krijgen. De Inspecteur doet de test.

Eline Vanden Dungen stelt zich meteen kandidaat om het zitkussen te testen. "Ik zag de oproep van De Inspecteur op de Facebookpagina en ik heb me direct kandidaat gesteld." 

Eline werkt al meer dan een jaar voltijds thuis. En dat laat zich voelen. Letterlijk. "Ik heb van nature geen rugklachten maar de laatste maanden voel ik wel de gevolgen van te werken op een slechte stoel. Ik voel wat pijn in mijn rug aan het einde van een werkdag." 

Voortdurend bewegen, vermindert pijn 

Het NOAtec zitkussen belooft beterschap voor mensen die net zoals Eline hinder ondervinden van een hele dag te zitten. "Het unieke concept van dit kussen is gebaseerd op een constante en bijna onmerkbare luchtverplaatsing tussen de twee zakken van het kussen. NOA verplicht u in beweging te blijven om uw evenwicht te bewaren. Door deze voortdurende beweging bent u gedwongen om een natuurlijke en dynamische zithouding aan te nemen." 

Deze prikkelende en beloftevolle zinnen staan te lezen op de website van het bedrijf. Het kussen belooft dat je minder pijn hebt omdat je voortdurend in beweging blijft. Maar is dat ook zo?

"Ik voel het verschil"

Eline staat ervan te kijken hoeveel deugd ze heeft van het kussen. "Het doet wat het belooft. Ik merk effectief dat ik minder snel last heb van pijn in mijn rug. Je moet inderdaad de hele tijd wiebelen omdat het kussen je daartoe dwingt. In het begin voelt dat onwennig maar na twee dagen was ik het al gewoon. Nu wil ik niet meer zonder dat kussen werken."

Je mag geen mirakels verwachten van het kussen. Wie echt medische rugklachten heeft, zal allicht niet geholpen zijn met het kussen. "Ik heb er deugd van omdat ik geen andere aandoeningen heb", aldus Eline. 

Het zitkussen is interessant voor al wie thuiswerkt maar je kan het ook meenemen naar kantoor of voor lange autoritten. Eline ziet zichzelf dat ook doen. "Je kan het zitkussen gemakkelijk opblazen en weer aflaten met een klein ventiel. Het is ook niet groot en dus draagbaar. Ik neem het nu trouwens ook al mee van boven naar beneden en weer terug als ik thuis werk." 

 

Soms glijdt het kussen iets te hard, afhankelijk van welke broek ik aan heb 

Eline Vanden Dungen, testkandidaat

Belgische makelij

Eline is al bij al heel tevreden over het kussen. Al merkt ze ook een minpuntje. "De onderkant van het kussen is voorzien van een antislip laag. Super handig. Maar de bovenkant zou ook iets minder mogen glijden. Als ik een geklede broek draag, glijd ik een beetje naar beneden." 

De prijs vindt Eline alvast geen punt. "Het kussen kost net geen 70 euro, 69,99 euro om precies te zijn. Ik vind dat eerlijk gezegd heel schappelijk. Zeker omdat ik er echt veel deugd van heb. Ik geef het kussen dan ook een 8/10." Het kussen is een op en top Belgisch product. "Voor mij is dat een extra reden om dit kussen aan te schaffen. Het is toch belangrijk om onze eigen producenten te steunen?" 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!