Moet ik blijven betalen voor mijn sportabonnement bij Proximus en Telenet?

vrijdag 27 maart 2020 - 10:00
Het zijn rare tijden, ook voor sportliefhebbers. Er worden geen voetbal- en basketbalwedstrijden gespeeld, geen koersen gereden en zelfs de Olympische Spelen zijn uitgesteld. Dat is vervelend. Maar het is helemaal vervelend als je betaalt voor een sportabonnement bij Telenet of Proximus. Heel wat luisteraars vragen zich af of ze dat abonnement moeten blijven betalen.

Wel, het antwoord is ja. Tenzij je dat abonnement opzegt, maar dan moet je rekening houden met de opzegvoorwaarden. De providers zoeken wel naar oplossingen om klanten tegemoet te komen.

Proximus

Bij Proximus hebben klanten voor de maand maart 50% korting gekregen omdat er vanaf de helft van de maand heel veel sportwedstrijden afgelast werden. Verder neemt het bedrijf een aantal maatregelen om het leed voor de sportabonnees te verzachten. 

 • Sowieso is er een uitbreiding van de telecomdiensten. Alle klanten krijgen toegang tot meer belminuten en extra data. De maatregel is al een paar keer verlengd. Op dit moment geldt het aanbod alvast tot en met 30 juni 2020. 
   
 • Proximus probeert klanten die betalen voor sportzenders nog zoveel mogelijk sport aan te bieden. Memorabele wedstrijden, hoogtepunten, reportages, documentaires en magazines worden ter beschikking gesteld op de kanalen én in de op aanvraag-catalogus. (sidenote: als ik het goed begrepen heb, vult Telenet momenteel zijn sportkanalen met films 
   
 • Ook in de rest van het Entertainment-aanbod zijn er wijzigingen. Zo is er een selectie van films gratis ter beschikking gesteld van alle tv-klanten. De selectie wijzigt geregeld. Voor kinderen is ook het Studio 100 Hits-kanaal opengesteld. 

Op dit moment is het nog niet duidelijk of de telecomoperatoren een deel van hun betaalde televisiegelden kunnen recupereren bij de organisatoren van voetbalwedstrijden. Als dat het geval zou zijn, dan maakt Proximus zich sterk dat dat terugbetaalde geld zal terugvloeien naar de klanten. 

Telenet

Ook Telenet doet sinds de start van de coronacrisis moeite om klanten die een sportabonnement hebben bij te staan. Er is wel geen sprake van korting op de factuur. 

 • De geste van de telecombedrijven is ook van toepassing voor klanten van telenet. Het bedrijf voorziet extra vast internet voor al haar klanten. 
   
 • Het entertainmentpakket voor klanten wordt zo goed mogelijk ingevuld. Omdat er geen wedstrijden live te zien zijn, heeft Telenet besloten om de kanalen ook in te vullen met de films en series van Play More.
   
 • Daarnaast probeert ook Telenet nog sport te voorzien op de sportkanalen door oude wedstrijden opnieuw uit te zenden of door sportdocumentaires te programmeren.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!