Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

Na de Griekse yoghurt, de Griekse Philadelphia

ma 20 aug. - 4:08

De bekende kaas van Philadelphia kan je in de supermarkt vinden in tal van smaken. Maar deze zomer lanceren ze een nieuwe 'stijl', de Greek style. Meesurfen op de hype van de Griekse yoghurt?

Annick van Philadelpia: "De Griekse yoghurt is inderdaad en trend en wordt alsmaar populairder. Daarnaast hoorden we ook bij onze klanten dat ze op zoek waren naar een iets zuurdere en frissere Philadelphia dan die ze gewend waren. Door de Griekse yoghurt toe te voegen aan onze romige Philadelphia kunnen we zo mooi inspelen op die vraag. Door de toevoeging van Griekse yoghurt is deze 'Greek style' ook minder vet wat hem heel geschikt maakt voor een lekker zomers ontbijt."

Ik schotelde mijn proevers een bruine boterham voor met daarop een goede dikke laag Philadelphia Greek style. "Lekker, beetje zuurder, romig, smeuïg, perfect als ontbijt en er kunnen zelfs nog wat radijsjes en kruiden op om hem nog een leuk extraatje te geven". Zo klonken de positieve woorden van mijn proevers, maar hoe klinkt het bij mijn voedingsdeskundige Annick Verween?

Annick Verween: Laat het ons eerst eens over de Griekse yoghurt hebben... Traditionele Griekse yoghurt is niks anders dan geconcentreerde yoghurt, rijk aan vetten en eiwitten. Zo heb je om één kilo Griekse yoghurt te maken twee liter melk nodig, terwijl dat bij gewone yoghurt maar iets meer dan de helft is.

Heel wat Griekse yoghurt wordt aangedikt met eiwitten, en ook bij de Philadelphia Greek style merk je een hoger eiwitgehalte dan bij de gewone Philadelphia. 2,3 gram tegenover 1,7 gram voor een portie van 30 gram.

Beter voor de lijn?

Op dat vlak een heel groot verschil tussen de Greek style en de normale Philadelphia. De top 2 ingrediënten bij de gewone Philadelphia zijn volle melk en room, bij de Griekse versie volle melk en magere melk. Dat zegt natuurlijk genoeg. In de Greek style minder dan de helft zoveel kcal (34 tegenover 70 per portie van 30 gram) en een derde van de vetten en verzadigde vetten (2,1 tegenover 6,5 en 1,4 tegenover 4,4). Toch een groot verschil en goed om weten voor de Philadelphia-liefhebber!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet