Nieuwe coronamaatregelen: wat als je een ticket hebt?

vrijdag 23 oktober 2020 - 11:17
De nieuwe coronamaatregelen zorgen alweer voor een kleiner publiek
De strengere maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben alweer gevolgen voor de sportwereld, maar ook voor de cultuurhuizen. Theaters en bioscopen mogen niet meer dan 200 toeschouwers toelaten. Dat geldt ook voor grote concertzalen zoals het Sportpaleis, want die zijn hun uitzonderingsmaatregel kwijt.

Tom Kestens, muzikant en voorzitter van de Crisiscel Cultuur, ziet het met lede ogen aan. “Het wordt weer een hele klus om al die mensen die een ticket hadden, te contacteren. Ik had daarnet Michaël De Cock van de KVS aan de lijn, die moet tegen vanavond 200 mensen afbellen. Dat is lastig.”

Toch houdt hij de moed erin. “De cultuursector is wel al wat gewoon. We moesten al flexibel zijn en blijven dat ook. Maar nu zullen we toch echt extra steunmaatregelen moeten bepleiten, want we waren onder de vorige maatregelen al niet rendabel aan het werken. Veel cultuurliefhebbers zullen weer op hun honger moeten blijven zitten.”

Wat met je ticket?

Misschien heb je een kaartje voor een voorstelling of een concert gekocht. En misschien wordt dat evenement door de maatregelen ingeperkt. Of kan het zelfs helemaal niet meer doorgaan. In dat geval krijg je binnenkort een bericht van de organisator.

“Dat zal wellicht via email of per telefoon gebeuren” zegt Kestens. “Je wacht best even af tot je gecontacteerd wordt.

Heb je in afwachting vragen over je ticket, check dan alvast even de website of de sociale mediakanalen van de organisator of het ticketsysteem. Bij dringende vragen kun je ook zelf eens bellen.

Overmacht

Kestens hoopt dat iedereen begrijpt dat het gaat om een geval van overmacht. “Sommige cultuurhuizen kunnen blijven werken onder de nieuwe maatregelen, andere niet. Maar het gaat voor alle duidelijkheid niet om een vrijwillige keuze. We vragen om begrip.”

En dat begrip is er hier en daar alvast. Luisteraar Lief liet aan De Inspecteur weten dat ze door de nieuwe maatregelen een voorstelling in het Fakkeltheater moet missen. Ze wil de tickets niet recupereren, en schenkt het bedrag aan het theater uit respect en als steun.

“Een mooi gebaar” vindt ook Kestens. “We merken dat de reacties emotioneler zijn dan vroeger. Maar ook dat de mensen ongelofelijk veel nood hebben aan cultuur. We hopen er zo snel mogelijk weer te zijn voor hen.”

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!