Nog altijd veel klachten over bereikbaarheid van de Dienst Personen met een handicap: "In januari krijgen we 15 extra personeelsleden"

donderdag 16 december 2021 - 12:08
Een telefoon die niet wordt opgenomen en parkeerkaarten die maanden op zich laten wachten. De Inspecteur blijft veel klachten krijgen over de Dienst Personen met een handicap. Nochtans werd er al in 2019 beterschap beloofd. Waarom geraakt het probleem maar niet opgelost?

Steve Norgan heeft een zoon met het syndroom van Down. Wanneer hij een parkeerkaart wil aanvragen bij de Dienst Personen met een handicap ondervindt hij heel veel problemen.

Geen antwoord

Steve belt de Dienst Personen met een handicap twee dagen lang. "Maar ik krijg telkens een automatisch antwoordapparaat dat na een tijdje vanzelf afsluit." Enkele dagen later probeert hij opnieuw en kan hij wel iemand spreken. "Ik heb het dossier twee maanden geleden opgestart, na een maand krijg ik bericht dat alle documenten in orde zijn. Maar de parkeerkaart heb ik nog altijd niet ontvangen."

Echt vlot verloopt de aanvraag niet. "Nochtans hoorde ik dat de Dienst Personen met een handicap meer personeel zou krijgen. Maar ik heb niet het gevoel dat er verbetering gekomen is."

Er was aangekondigd dat er verbetering zou komen, maar dat lijkt niet het geval.

Steve Norgan

Het verhaal van Steve is geen uitzondering. Na een oproep ontvangt De Inspecteur honderden getuigenissen over de moeizame werking bij de FOD Sociale Zaken.

Boosdoener is... corona

Bij de FOD Sociale Zaken zitten ze uiteraard verveeld met de situatie. "Ik ga geen excuses verzinnen, maar ik kan wel verzekeren dat het ook voor ons een permanente bezorgdheid is", zegt Peter Samyn van de Directie-Generaal Personen met een handicap.

Nochtans zijn er eind 2019 wel extra werkkrachten aangenomen. "We hebben daardoor de achterstand van 2019 kunnen wegwerken. Maar toen kwam corona. Daardoor hebben we een nieuwe achterstand opgelopen."

In januari worden er 15 nieuwe medewerkers aangenomen waardoor we hopelijk de achterstand kunnen wegwerken.

Peter Samyn, FOD Sociale Zaken

In januari verbetering?

Maar Samyn heeft wel hoopvol nieuws: "Ook deze regering geeft ons weer bijkomende middelen waardoor we in januari 15 nieuwe mensen kunnen aannemen om oproepen te beantwoorden."

Die extra werknemers zijn zeker welkom. "We krijgen elk jaar 150 000 aanvragen. Achter elk dossier zit een uniek persoon met een unieke handicap." Dat maakt dat dossiers soms langer aanslepen. "Al geven we wel prioriteit aan mensen die heel dringend een kaart nodig hebben. Die dossiers proberen we binnen drie weken af te handelen."

Dialoog opstarten

Naast extra werkkrachten wil de FOD Sociale Zaken ook beter luisteren naar mensen met een handicap. "We willen een dialoog opstarten met Nationale Hoge Raad voor Personen met een Handicap en ervaringsdeskundigen." Daarnaast mag iedereen die contact heeft met de Dienst Personen met een handicap ook feedback geven.

Een goed idee, vindt onderzoeker Beno Schraepen. Hij schreef onlangs een boek over wat er allemaal schort aan het systeem. "Mensen met een beperkingen durven vaak niet genoeg op hun strepen te staan. Nochtans staat het recht op inclusie in de grondwet."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!