Online shoppen: wees op je hoede!

vrijdag 5 december 2014 - 08:00
Josiane kocht klompjes op een Nederlandse website, maar kreeg rode schoenen die 4 maten te klein waren opgestuurd...

De website http://www.e-shop-defense.be/ is vanaf nu jouw ideale raadgever als je online wil shoppen.

Tal van tips kan je er vinden die je bewust maken van de gevaren van kopen op het internet. Want het is een wereld vol oplichting en fraude. De tips die je op de site kan vinden zijn dan ook een mooi hulpmiddel op de vele valkuilen te ontlopen.

Want shoppen op het net houdt heel wat gevaren in, dat weet ook advocaat Geert Lenssens te vertellen aan Sven. Hij spreekt zelfs van een plaag.

Dagelijks komt hij in aanraking met kopers die bedrogen zijn. Producten die niet toekomen, foute zendingen, nepartikelen. Heel veel van deze websites zijn gericht op bedrog en op het oplichten van klanten. En ze gaan ook de gevoeligheden van de onlineshoppers niet uit de weg, proberen vaak op de emoties en de onzekerheden te spelen.

josiane

Heel herkenbaar voor luisteraar Josiane. Zij kocht onlangs klompjes op een Nederlandse website, in het pakje dat ze thuis kreeg vond ze echter rode schoenen die 4 maten te klein waren. Een oplossing om haar centjes terug te krijgen heeft Josiane tot op vandaag nog niet gevonden.

Geert lenssens zijn gouden raad is dan ook om enkel aankopen te doen op betrouwbare websites. Bekende namen, websites met een goede reputatie.

Op forums kan je al snel terugvinden of je met een geloofwaardige website hebt te maken of niet. Het is ook verstandiger om niet op buitenlandse websites te kopen, want daar merkt hij zelf heel wat meer fraude. Een goede tip van advocaat Lenssens!

Andere tips die je zeker in het achterhoofd moet houden heeft de overheid gebundeld op http://www.e-shop-defense.be/. Bekijk zeker ook de filmpjes eens, ze zijn meer dan de moeite waard.

Meer info op e-shop-defense.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!