Op welk Vlaams dak zou jij zonnepanelen leggen?

donderdag 15 februari 2018 - 08:03
Dat we moeten inzetten op hernieuwbare energie is al langer duidelijk. En dat onze Vlaamse Energieminister Bart Tommelein daarom vaak kijkt richting zonnepanelen is ook al gebleken. Dit voorjaar wil op dat vlak een versnelling hoger schakelen.

Misschien herinner je je het project 'Stroomversnelling' van vorig jaar nog? Een project waar burgers, experten en de overheid samen nadachten over hoe we in de toekomst best omgaan met onze energie. Het vertrekpunt waren jouw ideeën en voorstellen, die uiteindelijk resulteerden in de Vlaamse energievisie. De samenwerking heeft goed gewerkt volgens Vlaams Energieminister Bart Tommelein en daarom wil hij er in 2018 een vervolg aan breien. Een vervolg waarbij ook jouw stem telt!

Zonnepanelen boven!

'We moeten blijven inzetten op hernieuwbare energie en zelfs een versnelling hoger schakelen", zegt Minister Tommelein. Daarvoor kijkt hij vooral richting zonnepanelen. De Minister is heel blij met de meer dan 300.000 installaties van zonnepanelen die er nu al zijn in Vlaanderen, want ook 2017 was een topjaar wat nieuwe installaties betreft. "Toch krijg ik heel vaak de vraag van burgers die opmerken dat op heel wat grote daken in hun omgeving (zoals zwembaden, fabrieken) nog altijd geen zonnepanelen liggen terwijl ze er perfect geschikt zouden voor zijn. Het is de aanzet voor een actie die ik dit voorjaar op poten wil zetten".

Nomineer een dak

Stroomversnelling vorig jaar heeft laten zien dat de Vlaming mee wil denken over hernieuwbare energie en vandaar dat de Minister met een gelijkaardige actie op de proppen komt waar hij rekent op burgerparticipatie. Daarom kan je vanaf nu daken in je buurt nomineren waarvan jij denkt dat ze heel geschikt zijn om zonnepanelen op te leggen.

Het Vlaams Energieagentschap zal haalbaarheidsstudies doen bij de meest interessante voorstellen en realisaties proberen opstarten waar jij dan mee kan instappen. Je zal als burger dus mee kunnen participeren en investeren in zo'n project want dat is de toekomst volgens de Minister. "We zullen allemaal moeten samenwerken aan onze energietoekomst, samen kunnen we zeker een versnelling hoger schakelen en op die manier komen we er zeker".

Heb jij al een dak in gedachten? Check dan hier het wedstrijdreglement en ga aan de slag met je nominatie via de site van stroomversnellers !

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!