Openstaande schulden bij Neckermann? Niet betalen!

donderdag 5 april 2018 - 08:11
De voorbije dagen kregen heel wat luisteraars een brief van incassobureau Vesting Finance over onbetaalde facturen bij postorderbedrijf Neckermann.

Neckermann ging in 2015 failliet. Intussen heeft de curator van dat faillissement een lijst doorgegeven aan incassobureau Vesting Finance met daarop de namen van mensen die nog een openstaande schuld zouden hebben bij Neckermann. Die mensen hebben de voorbije dagen allemaal een voorstel gekregen tot minnelijke schikking van Vesting Finance. 

Schuld uit 1984?

Dit is de enige informatie die je krijgt bij de minnelijke schikking: de vermelding "factuur", een datum en een bedrag. En het lijkt te gek voor woorden, maar de data van die facturen kunnen zelfs teruggaan tot 1984. 34 jaar oud dus! 

Wat moet je doen? 

Betaal zeker niet! Stuur een mail naar info@vestingfinance.be met de vermelding dat je de invordering betwist en dat je meer informatie wilt over de factuur waarover het gaat. Dan wordt de procedure tegen jou gestaakt en ligt de bal terug in hun kamp. 

Voorbeeldmail

Beste, 

Bij deze betwist ik de invordering die u mij toestuurde met nummer [vul hier je eigen dossiernummer in]. Graag ontvang ik meer informatie over de vordering. Ook wens ik een kopie van de originele factuur.

Met vriendelijke groeten, 
[vul hier jouw naam in]

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!