Pas op voor deze agressieve phishing mail

dinsdag 12 februari 2019 - 08:44
"U heeft meegedaan aan een win-actie op 22 januari 2017 van onze opdrachtgever. Aan deze win-actie zaten kosten verbonden van 0,99 euro. Welke u niet heeft betaald." Deze mail zit ondertussen al tientallen keren in de mailbox van 'De Inspecteur'. Laat het duidelijk zijn: het is váls bericht. Ga er niet op in en delete het bericht direct uit je postvak.

Valse Win-Actie

"PERSOONLIJK - VERTROUWELIJK!" Zo begint de e-mail die héél veel mensen dezer dagen in hun mailbox vinden.

Iedereen heeft meegedaan aan een win-actie op 
22-01-2017. En aan de win-actie zijn kosten verbonden van €0.99 die nog niet betaald zijn. En omdat er nog een openstaande schuld zou zijn, krijg je nu een deurwaarder op je dak.

"Onze gerechtsdeurwaarders hebben uw dossier aan de rechtbank in uw arrondissement gestuurd met het verzoek tot beslag op uw inkomen, bankrekeningen en inboedel teneinde algehele voldoening in uw dossier bij ons kantoor. U heeft deelgenomen aan een prijsvraag van onze opdrachtgever en de kosten van EUR 0.99 niet voldaan, inmiddels is de hoofdsom verhoogd met de wettelijke incassokosten, wettelijke handelsrente en de buitengerechtelijke kosten. Openstaand bedrag: EUR 102.71" 

Verwijder de mail onmiddellijk

Omdat je zogezegd nog een openstaande schuld hebt van 0.99 cent, hebben gerechtsdeurwaarders het dossier aan de rechtbank in je arrondissement gestuurd met het verzoek tot beslagname van je inkomen, bankrekeningen en inboedel. 

Dat zijn serieuze dreigementen! Maar ze zijn voor alle duidelijkheid vals. Het bericht komt van oplichters die er alleen op uit zijn om je te bestelen. De politiezone van Heusden-Zolder heeft zelfs een e-mail gestuurd naar de redactie van Radio 2 Limburg met de vraag om heel duidelijk te zeggen dat deze e-mails vals zijn.

"Vandaag hebben wij al drie aangiftes gekregen van bewoners die komen melden dat zij aanmaningen krijgen om een bepaalde geldboete te betalen. Ze zouden deelgenomen hebben aan een bepaalde actie waaraan kosten verbonden waren."

"We willen hierbij de mensen oproepen om hier niet op in te gaan en niet te betalen." 

Kris Janssen, commissaris lokale politie Heusden-Zolder

De commissaris wil zoveel mogelijk mensen op de hoogte brengen dat het bericht vals is. Hij roept ook op om het zeker te melden als je ook zo'n brief hebt gekregen. "Ik vermoed dat onze politiezone niet de enige is die ongeruste mensen over de vloer krijgt". 

Dus laat dit heel duidelijk zijn: negeer die e-mail over die zogenaamde win-actie. Klik nergens op en delete het bericht direct uit je postvak. 

Je kan een verdachte e-mail ook altijd melden aan verdacht@safeonweb.be 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!