Perfecte sushi met de Sushi Roller?

vrijdag 19 mei 2017 - 07:41
Niet simpel om een mooie sushi-rol te maken. Daarom heeft producent Perfect Roll de Sushi Roller ontwikkeld. Voor de perfecte sushi. Of toch niet?

Sushi is zonder twijfel het populairste Japans gerecht dat er is - ook bij hobbykoks. Jij hebt misschien ook al zitten prutsen met van die groene vellen zeewier en plakrijst. Niet simpel om daarmee een mooie sushi-rol te maken.

Daarom heeft producent Perfect Roll de Sushi Roller ontwikkeld. Het is een plastic toestelletje waar een velletje in hangt - een soort mini-hangmatje - waar je de ingrediënten in kan leggen. Eens dat gebeurd is, trek je het rolletje strak en voilà: een perfecte sushirol! Enfin, in theorie toch... 

Alles behalve perfecte sushi

Lee Kwong maakt al jaren sushi in het gerenommeerde restaurant 'Amatsu' in Gent. Hij leidt ook mensen op tot sushi-chef.  Lee is niet bepaald onder de indruk: 

  • Je moet de Nori - het zeewier - in stukjes knippen voor gebruik. Daardoor is er veel verspilling. Zonde want Nori is duur.
  • Alles kraakt als je een rol maakt, dat wijst op een beperkte levensduur. 
  • Je moet meer rijst gebruiken dan noodzakelijk. Anders werkt het mechanisme niet. 
  • De Sushi Roller is een slechte mini-kopie van professionele sushi-machines.
  • De gebruiksaanwijzing trekt op niks.

0,5 op 10

Zo'n slechte score voor een product. Dat is nog nooit gebeurd bij 'De Producttest' van De Inspecteur. Maar het moest er ooit eens van komen. 

"Wie dit ontworpen heeft, heeft het waarschijnlijk nooit zelf gebruikt. Het is weggegooid geld!"

Lee is streng, maar hij heeft recht van spreken want hij heeft al duizenden en duizenden sushi's gerold...

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!