Poetst de Sneaker Cleaner van Philips je witte sneakers beter dan een spons?

dinsdag 25 januari 2022 - 11:45
Sneakercleaner
Foto: Philips
Soms lijkt het bijna onmogelijk om je sneakers wit te houden. Maar niet getreurd: volgens producent Philips maak je met de Sneaker Cleaner je geliefde sneakers snel schoon. Luisteraar Serife Karki test of dat klopt.

Luisteraar Serife wil de Sneaker Cleaner van Philips graag testen. "In ons gezin zijn we echte sneakerdragers. Mijn dochter van negen is er helemaal voor gewonnen en ook mijn lief draagt het liefst witte sneakers." 

Gebruiksvriendelijk toestel

"Het is gemakkelijk om de sneaker cleaner te gebruiken", vertelt Serife: "Ik heb de handleiding wel gelezen, maar ik heb die niet echt nodig gehad. Het toestel wijst zichzelf uit."

De sneaker cleaner wordt geleverd met drie opzetstukken die je erop kan klikken. Er is een sponsje, een zachte borstel en een harde borstel. Daarmee poets je de verschillende texturen van je schoenen.

Serife vindt de drie opties gemakkelijk. "Het harde opzetstuk was eerder voor de zool, en de zachtere borstel de spons kon ik voor de schoen zelf gebruiken. Het harde opzetstuk moest ik wel met twee handen vasthouden, ik had schrik dat het ding anders uit mijn handen zou vliegen", zegt Serife.  

Het formaat van de sneaker cleaner vindt Serife prima. "Het is compact, klein en fijn. Het apparaat past goed in mijn handen, en ik heb kleine handen. Het is ook gemakkelijk op te bergen."

De Sneaker Cleaner maakt gemakkelijk de diepe groeven van je schoenen schoon.

Luisteraar Serife Karki

Properder dan met een gewone doek

"Je krijgt met de sneaker cleaner een mooi proper resultaat", vertelt Serife. "De borsteltjes gaan goed in de diepe groeven van je schoen. Met een gewone doek veeg je eerder over de schoen. Met dit is je schoen tot in de puntjes schoon. Het gaat ook snel. Ik heb een timer opgezet. Na vier minuten heb ik één paar schoenen voor volwassenen gepoetst." 

Je kan de sneaker cleaner volgens Serife ook gebruiken voor andere schoenen dan sneakers. "Ik heb er ook laarzen en andere schoenen mee gepoetst." 

Batterijen en veters

Serife kan weinig negatief zeggen over het toestel. Maar ze ondervindt twee kleine minpunten.

Het lukt niet om de veters proper te krijgen. "Je moet de veters apart wassen in de wasmachine. Ze blijven vuil als je er met de sneaker cleaner over gaat." 

Het toestel werkt op externe batterijen. Dat vindt Serife spijtig. "In deze tijd zou ik het handiger en natuurvriendelijker vinden dat je het apparaatje gewoon kan opladen met een interne batterij." 

8/10

Serife geeft de Sneaker Cleaner een acht op tien. "Het toestel poetst goed en grondig, maar ik trek twee punten af omdat de veters niet schoon zijn en het toestel op batterijen werkt."

Toch is Serife tevreden. "Als ik het toestel voor 24,99 euro in de winkel zou zien staan, zou ik het kopen. Het was een leuke ervaring om het apparaat in huis te hebben! Het heeft zijn werk gedaan." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!