Postexperiment XXL: komen 200 brieven op tijd aan?

woensdag 20 november 2019 - 08:00
De Inspecteur blijft vragen en klachten krijgen over de postbedeling van Bpost. Tijd voor een experiment!

Zondag 17 november was een drukke dag voor Team Inspecteur en aanverwanten. 200 brieven moesten gepost worden. De helft kreeg een gewone postzegel. Die 100 brieven zouden binnen de 3 werkdagen geleverd moeten worden. De andere helft kreeg een priorzegel. Die moeten de volgende werkdag op hun bestemming zijn.

De brieven werden gepost vanop 18 locaties in Vlaanderen en Brussel: Genk, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Leuven, Sint-Amandsberg, Wervik, ...  Ze werden allemaal op zondag gepost zodat ze maandag met de allereerste lichting mee zouden zijn. 22 mensen, ook uit Vlaanderen en Brussel, zullen de brieven ontvangen.

In de enveloppen zitten, net zoals vorig jaar, geen brieven. In elke enveloppe zit een puzzelstuk. De puzzelstukken vormen samen een postzegel met het hoofd van De Inspecteur op. 100 stukjes die samen een priorzegel vormen en 100 stukken die een non-prior zegel vormen. Benieuwd of we snel de puzzel kunnen leggen!

Vorig jaar deden we (ongeveer) hetzelfde experiment. Toen verstuurden we 100 brieven, allemaal met een gewone zegel. Hoe dat verliep, lees je hier:

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!