Producttest Fitbit Ace 3 Kids: een activity tracker die je kind weer doet bewegen?

dinsdag 4 mei 2021 - 08:30
Heb jij ook een kind in huis dat door corona veel minder beweegt? Dan is de nieuwe versie van Fitbits activity tracker voor kinderen misschien wel een aanrader. Want dat intelligente polshorloge werd specifiek ontwikkeld om kinderen in actie te krijgen en hen gezonde gewoontes te helpen ontwikkelen. Kims zoon Alexander (10) testte de Ace 3 voor De Inspecteur, en ze zijn allebei enthousiast: “Ik krijg hem nu terug mee op wandelingen.”

Gezond in COVID-tijden

Fitbit, je hebt die merknaam ongetwijfeld al zien prijken rond de pols van een sportieve kennis of familielid.

De producent heeft ook al een tijdje activiteits- en slaaptrackers voor kinderen. De derde generatie ervan speelt in op de periode waarin we nu zitten.

Het toestelletje werd volgens Fitbit ontwikkeld om kinderen te blijven motiveren om te bewegen tijdens COVID-19. ‘Kinderen brengen meer tijd door op digitale apparaten en hebben een gebrek aan sport op en na school. Ace 3 inspireert hen om ongeacht de omstandigheden in beweging te komen, waarmee ze gezonde gewoontes opbouwen voor de rest van hun leven.’

In vergelijking met vorige modellen belooft de Ace 3 een nog langere batterijduur, nieuwe interactieve wijzerplaten en een kindvriendelijk design met speelse accessoires.  

Getest

“Net wat ik nodig had”, juicht tester Kim Vierendeels uit As. “Mijn zoon Alexander is nu 10. Hij was de talrijke coronawandelingen beu. Ik zocht iets waarmee ik hem kon motiveren om iets anders te doen dan tv-kijken en gamen.”

Alexander was meteen enthousiast. “Hij is blauw, da’s mijn lievelingskleur! De achtergrond vind ik heel mooi. Ik draag hem alleen niet graag in bed, want het rubber hapert te veel aan mijn lakens wanneer ik me omdraai in mijn slaap.”

Kim heeft zelf ook een Fitbit en ziet wel wat gelijkenissen: “Deze kinderversie is veel kleurrijker en smaller, maar toch stevig gemaakt. Wel jammer: met mijn toestel kan ik ook mijn fietstochten tracken, maar de versie voor kinderen kan dat niet. Of misschien wel, maar ik heb niet gevonden hoe het moet. Er zit namelijk geen uitgebreide handleiding bij.”

 

Er zit ook een slaap-tracker in, maar die hebben we niet kunnen testen omdat het rubberen bandje volgens Alexander te veel tegenwringt in bed. Gelukkig is hij een goede slaper

Kim Vierendeels, tester voor De Inspecteur

Niet alle functies kunnen benutten

“In begin was het een beetje lastig”, zegt Kim. “Het horloge synchroniseerde niet goed met de app om mijn smartphone. Ik denk dat er iets scheelde met de verbinding. Uiteindelijk is het wel gelukt om de twee aan elkaar te linken, maar het ging toch maar moeizaam. We hebben vooral gewerkt met het horloge op zich.”

Helaas liepen zowel Alexander als Kim daardoor heel wat mogelijkheden mis, want via een Fitbit-gezinsaccount kunnen ouders de activiteiten van hun kind volgen. Ondertussen ziet de drager in de kindweergave zijn statistieken, opgeleukt door bewegende wijzerplaten, avatars en badges.

Alexander moest het dus zonder al dat leuks stellen, maar het horloge zelf beviel hem ook al heel goed: “Als ik 10.000 stappen zet, komt er een raket voorbij. Dat vind ik wel heel leuk. We maken er ook een spelletje van om na een wandeling te raden hoeveel stappen we gezet hebben. Ik heb er meestal zo’n 9.000.”

7 op 10

Fitbit belooft een waterdicht design en een batterijduur tot 8 dagen. “Dat laatste valt in het echt korter uit”, zegt Kim. “Bij ons hield de batterij het zo’n 4 dagen uit.”

De adviesprijs van de Ace 3 bedraagt net geen 80 euro, en dat vindt Kim een beetje aan de prijzige kant. “Ik zou er met plezier 50 à 60 euro voor geven, maar dit is net iets te duur. Ik moet wel toegeven dat dit toestel accurater is dan de goedkopere stappentellers die we vroeger hadden.”

Bovendien is de Ace volgens Kim ook een duidelijk leesbaar horloge. “Alexander heeft soms moeite om de klok te lezen, maar hiermee lukt het perfect. En het ziet er ook sportief uit, dus een 7 op 10 is zeker dik verdiend.”

De adviesprijs van de Fitbit Ace 3 bedraagt 79,95 euro. Het toestelletje is verkrijgbaar in het zwart/rood en blauw/groen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!