Producttest: Glibbi

donderdag 5 januari 2017 - 13:12
Glibbi: 8 op 10 waard volgens onze tester
Wat ze al niet uitvinden: 'speelslijm' voor in de badkuip. Fun voor de kinderen, maar wel wat poetswerk voor de ouders.

Glibbi is kort gezegd poeder dat je badwater omtovert tot 'speel-slijm'. Het fenomeen kwam overgewaaid uit Duitsland en de productomschrijving klinkt alvast fantastisch: 'de grootste badrevolutie sinds Cleopatra ezelinnenmelk in haar bad deed om mooi te zijn.'

Zo werkt het

Glibbi bestaat eigenlijk uit 2 zakjes. Het ene bevat gekleurd Glibbi-poeder (verkrijgbaar in groen, rood, roze en blauw). Je mengt het poeder met het water van je (plons)bad. 5 à 10 Minuten later verandert het water in een gekleurde, glibberige massa.

Na het spelen heb je het tweede zakje nodig: je giet het in het slijm, megt het goed en na een tiental minuten wordt de massa weer vloeibaar. De kleur blijft, maar je kan het water wel laten weglopen zonder risico op een verstopte afvoer.

Volgens producent Simba is het Glibbi-poeder vrij van conserveringsmiddelen, kunstmatige geurstoffen en prikkelende stoffen. Glibbi zou volledig dermatologisch neutraal én bovendien onschadelijk voor het milieu zijn.

Score: 8 op 10

De Inspecteur probeerde Glibbi uit in het bad van Jessica, Bart en hun zoontje Jeroen uit Eppegem.

De jongen was bijna niet uit het bad te krijgen en Jessica beloonde Glibbi dan ook met een score van 8 op 10. "Ik wil het eigenlijk zelf ook graag eens proberen. Jammer dat er geen versie bestaat met glittertjes, dat zouden meisjes wel leuk vinden, denk ik.”

De voordelen volgens Jessica:

-Dikke fun voor de kinderen: “Qua plezier een dikke 10 op 10.”

-Een verpakking bevat twee slijmbeurten. Daardoor valt de prijs nog wel mee: ongeveer 5 euro per sessie.

-Het oploszakje doet z’n werk naar behoren: het water blijft gekleurd maar spoelt achteraf goed door.

De nadelen volgens Jessica:

-Eén zakje is maar goed voor 30 liter water. Dat komt neer op een laagje water van amper 6 cm in een doorsnee bad. “In de reclame zie je een bad vol slijm, in realiteit is het helaas een pak minder”.

-Omdat er zo weinig water bij mag, daalt de temperatuur van het slijm ook snel. “Niet ideaal voor in de winter, het lijkt me meer iets voor in een plonsbadje buiten.”

-Het belangrijkste nadeel vindt Jessica het opruimwerk achteraf. “Voor de properheid van de badkamer moet je ’t zeker niet doen. Het slijm spat in het rond en de brokjes worden niet vanzelf terug vloeibaar. Je bent dus wel even bezig om ze allemaal terug op te vegen.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!