Reisorganisatie Neckermann in slechte papieren, vanaf maandag gaan alle reiswinkels dicht

dinsdag 27 oktober 2020 - 11:49
Neckermann heeft bescherming aangevraagd tegen zijn schuldeisers. Zo wil de reisorganisatie een faillissement vermijden. Neckermann zit in slechte papieren door de coronacrisis. Vanaf maandag gaan de 59 vakantiewinkels van Neckermann dicht.

Corona is boosdoener

Sinds de coronacrisis wordt er veel minder gereisd. En dat merken ze bij reisorganisatie Neckermann. "Onze verkoop is sinds de tweede coronagolf herleid tot nul. En toch doet de Belgische overheid niets om de toeristische sector structureel te helpen overleven", zegt CEO Laurent Allardin.

Maar volgens de Allardin is Neckermann niet failliet. "We hebben een rustmoment nodig, waarbij we alle opties kunnen overwegen, steun gaan zoeken, en daarna verdergaan."

Reiswinkels gaan dicht

De 59 reiswinkels van Neckermann gaan vanaf volgende week maandag dicht. Wie nog een reis wil boeken bij Neckermann kan dat wel nog online. In totaal zijn er 180 werknemers aan de slag bij het bedrijf. De meesten daarvan zijn nu tijdelijk werkloos.  

We zijn niet failliet. We hebben enkel een rustmoment nodig om orde op zaken te stellen.

Laurent Allardin, CEO Neckermann

Niet de eerste problemen voor Neckerman

Een jaar geleden kwam Neckermann al in zware problemen door het faillissement van het toenmalige Britse moederbedrijf Thomas Cook. Uiteindelijk kon een deel van de reiswinkels weer heropenen na een overname door een Spaanse reisorganisatie. Neckermann maakte toen een doorstart met tientallen winkels.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!