Reizen met de trein of bus wordt vanaf vandaag duurder

maandag 1 februari 2021 - 07:44
Mobib
Zoals ieder jaar verhogen vervoersmaatschappijen NMBS en De Lijn op 1 februari hun tarieven. Dit verandert er in vanaf vandaag.

Wat verandert er bij De Lijn?

Bij De Lijn worden een aantal tickets en abonnementen geïndexeerd. Volgens de vervoersmaatschappij is dat het gevolg van de stijging van de levensduurte.

Deze indexering heeft vooral invloed op de Omnipas. Dat is een netabonnement voor reizigers tussen 25 en 65 jaar oud. Een Omnipas voor één jaar kost vanaf 1 februari 2021 respectievelijk 339 euro, dat is 10 euro duurder. Een omnipas voor 65-plussers wordt 1 euro duurder en kost vanaf nu 56 euro.

Ook de M-tickets stijgen in prijs. Zo'n M-ticket koop je via de app of de website van De Lijn. De prijs stijgt van 1,80 euro naar 2 euro. De tienritten m-card, ook verkrijgbaar via de app of de website, wordt 16 euro in plaats van 15 euro.

Wat verandert er bij de NMBS?

Bij NMBS worden de abonnementen ongeveer 2% duurder en ook de standaardtickets stijgen 0,65% in prijs.

Ook de tienrittenkaarten worden duurder. De Youth Multi, beter bekend als de Go Pass, wordt 2 euro duurder en kost vanaf nu 55 euro. De prijs van de Standaard Multi, de tienrittenkaart voor 26-plussers, gaat van 83 naar 86 euro.

Die prijsstijging kan je wel vermijden door je rittenkaart digitaal te kopen. Als je ze gebruikt, moet je pass dan via de NMBS-app ingevuld worden.

De prijzen van losse tickets voor senioren (7,20 euro heen-en-terug), jongeren (6,60 euro) en om de fiets mee te nemen (4 euro) blijven ongewijzigd. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!